25 Temmuz 2010 Pazar

GIO'NUN VEDASI



















35 yaşındaki Giovanni van Bronckhorst, birkaç saat önce oynanan Feyenoord-Mallorca maçıyla aktif futbol yaşamını noktaladı. Tüm Feyenoord takımının arkasında "Gio" yazılı formalarla sahaya çıktığı maçın 45. dakikasında değişiklik tabelası, kenardaki 2 oğlu Jake ve Joshua'nın elinde yükseldi. 7 yaşında girmişti De Kuip kapılşarından içeriye. RKC Waalwijk'e kiralandı kariyerinin başında, sonra Feyenoord, Glasgow Rangers, Arsenal, Barcelona ve Feyenoord çizgisinde giden kariyerde 2 İskoç Premier Ligi, 2 İskoçya Kupası, 1 İskoç Lig Kupası, 1 İngiltere Premier Ligi, 2 FA Cup, 2 La Liga, 2 İspanya Süper Kupası, 1 Şampiyonlar Ligi, 2 Hollanda Kupası şampiyonluğu şeklinde toplam 16 kupa...



































Dünya Kupası yarı finalinde Uruguay filelerine yolladığı füze onun kariyeri için müthiş bir bitiş oldu...Yedek kulübesi kavramını pek bilmeyen, istikrar sembolü adamlardan birisi daha artık sahalarda yok...Yolu açık olsun.



8 yorum:

SirEvo dedi ki...

Finali müthiş yaptı DK'nda gerçekten. O nasıl bir goldü ya...

Anoz dedi ki...

O gol Haginin Monacoya attigi gole cok benziyordu...! Yahu Gio'nun ben futbolu biraktigina inanamiyorum, onu herzaman genc bir bek olarak (Rangers fln dönemi) hatirliycam, herhalde boyu kisa olmasinin etkisi vardir... DKda 35 dediklerinde, lan bu nezaman 35 yasina girdi diyordum kendime resmen :)

mre dedi ki...

Futbolu bırakmak çok zor olsa gerek. Hele ki bu kadar profesyonelsen.

ayb dedi ki...

hollanda kupayı alsaydı çok daha müthiş bir final olacaktı güzel adam için, ve sırf bu yüzden de çok istedim hollanda'nın kazanmasını ama olmadı, ki yaşlı vücudu uzatma sonuna dek dayanabilse şu anda dünya daha farklı bir yer olabilirdi diye düşünüyorum naçizane.
nasıl bir istikrar abidesi olduğu overmars, cocu, davids, seedorf, kluivert gibi çok daha pırıltılı isimlere sahip bir önceki hollanda jenerasyonundan sadece kendisinin bugüne kalmasından daha iyi anlaşılabilir.
işini iyi yapan ve her teknik adamın güveneceği, kadrosunda görmek isteyeceği, sorumluluk verebileceği bir oyuncuydu. cengiz atay tonlamasıyla 3 kere hadi be dedim kendime, bıraktığını duyunca.
yaşlanıyorum...

Deep Red dedi ki...

Uruguay'a attığı mükemmel gol hala gözümün önünden geçiyor, vedası şık oldu..

SuMMaNuS dedi ki...

Çok yetenekli bir adam değildi ama örnek bir profesyoneldi ve efendi bir futbolcuydu. Bu sebepten bana hep Ergün Penbe'yi hatırlatmıştır. Düzgün kişiliği ve aşmış tecrübesiyle çok iyi bir hoca ya da antrenör olacağını düşünüyorum.

eren dedi ki...

her ne kadar milli takımla birlikte iyi bir yerde bitirse de, sanki feyenoord-mallorca maçından daha iyisini hakediyor gibi jübile için..

Eray Güleryüz dedi ki...

İspanya maçında dakkalar 70 leri gösterirken Del Bosque J.Navas'ı onun üstüne saldı..Gio'nun oyundan düşeceğini,Navas'ın temposuna ayak uyduramayacağını düşündü fakat o 110 küsürlü dakikalarda bile ters kademelere girdi.Gerçek bi profesyonel,inanılmaz bir kariyer.İnsanlar onu Uruguay'a attığı muhteşem golle hatırlayacaklar.