2 Temmuz 2010 Cuma

MARVIN ZEEGELAAR VE BOLUSPOR

























Herhangi bir Türk takımı son olarak Ajax altyapısından doğrudan transfer ne zaman yaptı hatırlamıyorum. Bank Asya ekibi Boluspor, 19 yaşındaki Surinam asıllı Marvin Zeegelaar'ı kadrosuna kattı bonservisi ile beraber. 15 yaşında Volendam'da oynarken Ajax altyapısına girmiş bir oyuncu Zegalaar. Altyapıda adım adım yükseldikten sonra Ajax A takımı ile ilk maçına 12 Kasım 2008'de Volendam'la oynanan kupa maçında çıktı. Marco van Basten sol açık oyuncusundan memnundu maç sonrası, ancak Zeegelaar A1 takımına geri döndü ve geçtiğimiz sezon da 2 maçta sahaya çıktı. Kendisinden çok şey beklenen, Pantelic'in geçtiğimiz sezonki sakatlığında yerine oynatılması için taraftarlarca tavsiye edilen, hatta Holanda milli takımının geleceğinde düşünülen bir isimdi. Boluspor transferi taraftarları ikiye bölmüş durumda. Bir kısım, Bolu'yu Türkiye'nin önemli kentlerinden birisi olarak görmeyip, kariyeri açısından geriye atılmış bir adım olduğunu düşünüyor. Diğer kısım ise, artık 20 yaşına yaklaştığını ve süre almak istiyorsa başka bir takımda kendini göstermesinin yararlı olacağını, aksi halde Danimarkalı Eriksen gibi ancak yedek olarak, 2. planda düşünüleceğini söylüyor. Ancak söyleyelim, kesinlikle "zaten bu adamdan iyi bir oyuncu olmayacaktı" havası kesinlikle yok.

Birebirde etkili, sahaya çıktığı maçlarda fena olmayan bir perofrmans sergilemiş bir oyuncu. Martin Jol onu A takımla antrenmanlara dahil etti. Juventus Huntelaar Real'e transfer olmadan çnce onunla beraber Leroy Fer ve Zeegelaar'ı da gündemine almış ancak transfer geçerkeleşmemişti. Kontratı gelecek yıl haziran ayında bitiyordu. Hollanda basınında bonservisle ilgili bir açıklama yok. Rakama göre ayrıca yorum yapılabilir. Ancak ilk bakışta, kontratı 1 sene sonra bitecek, yenilenmemiş ve henüz A takımla sadece 2 maça çıkmış bir oyuncu için 750 bin - 1 milyon euro gibi bir rakamdan yukarısı fazlaca kumara girebilir. Tabii Boluspor'un maddi durumu da göz önüne alınarak.

4 yorum:

pierloti dedi ki...

hangi ligin yeni takımı? bolu süper lige mi çıktı?

Flying Dutchman dedi ki...

Bank Asya C2/B :)

düzeltildi...

zihuatanejo dedi ki...

öncelikle çok teşekkür ederim, bonservisi konusunda net bir bilgi şu an yok, açıklandığı taktirde yeniden not düşerim yorumlara. Umarım kumarı kazanırız ve bu sene iyi bir futbolcuyu izleme şansı buluruz tüm Bank Asya takipçileri olarak. Ajax altyapısından yetişip A takıma çıkan bir futbolcu olduğu için (hele ki hücum oyuncusu) merakla kendisini bekliyoruz bakalım. :)

Adsız dedi ki...

ben malesef kendisinin çok etkili olabileceğini sanmıyorum. bu tamamen türkiye liglerinin dinamiğiyle alakalı. iddia ediyorum türkiyeye yapılan "doğru transfer"lerin çoğu beklenen verimi gösterememişlerdir. fabien ernst, matteo ferrari, giovani dos santos, andre santos, labinot harbuzi, isaac promise, uğur inceman, nizamettin çalışkan, roland linz, süleyman oulare gibi oyunculardan oluşan bir listem var ki, bu oyuncular ilk geldiğinde "on numara transfer", "sonunda bir şeyler değişiyor" tadında yorumlarla karşılanmış, ligdeki oyunlarında kısa sürmesi umut edilse de oldukça uzun süren alışma süreçlerinin sonunda birkaç iyi maç ile "zoraki" olarak "iyi topçu bu yav" dedirtilmiş, etiketine ve maliyetine de bakılınca doğru transfer olduğu kamuoyunca kanıksanmıştır ve kanıksatılmıştır. ancak ne ileri ne geri, takıma ne fayda ne zarar verir pozisyonundan ileri gidememişlerdir. örneğin bi' brezilyalı bruno patlaması beklenmemeli, görev adamlığından ötesi hayal edilmemelidir. bu söylediğim esasında mikro istisnalar dışında tüm avrupa altyapısında yetişen oyuncular için geçerlidir. ajax, milan fark etmez bütün altyapılar oyuncu değil, makine yetiştirmeye programlı sistemde yürüdükleri için... umarım bu ajaxlı kardeşim o makine dişlilerinden biri olmadığını gösterir de beni mahçup eder.

umarım anlatabilmişimdir derdimi.