5 Ağustos 2010 Perşembe

BİRİ BANA ANLATSIN vol.7: KARA KAŞLARINDAN SEN SUÇLUSUN!

















Ridvan Dilmen Fenerbahce'nin son yillardaki basarisizligina futbol teknigi ve analizi icinde üretken yorumlar getiremedigi icin, Fenerbahce futbol takiminin her tökezlemesinde kendine bir kurban seciyor. Son 1,5 yildir da Semih'i kurban secerek, objektiflikten uzak duygusal yorumlar yapiyor Ridvan Dilmen. Meslegi alt/üst tarafi bir televizyon yorumculugu olan bir sahsin bir profesyonel futbolcuyu futbol, futbol sistemleri, futbol analizi disinda bu sekilde hedef göstermesi abesle istigaldir, ayiptir, terbiyesizliktir bana göre.

Sahsen Ridvan Dilmen'in Semih'le ne alip veremedigi var bilmiyorum.

Ama sunu merak ediyorum: Istenilen takimi olusturamayan, arzulanan futbolu oynayamayan, taraftarlarinin beklentilerini bu baglamda son sezonlarda bir türlü karsilayamayan Fenerbahce futbol takiminin zaten islemeyen tekerine Semih'in ne gibi bir ekstra comak soktugu?

Ne yapiyor Semih? Ne yapiyor da, bir sürü para verilip alinan yabanci santraforlarin performanslari kimseyi tatmin etmiyor? Ne yapiyor da, Fenerbahce takimi bir türlü sistem üretemiyor?

Biri bana/bize anlatsin.

by meinkissen

15 yorum:

nohut dedi ki...

semih bu takımda sürekli sırat köprüsüne çıkıp da geçebilen tek oyuncudur . Dün de çıktı o topun altına girebilseydi kendisiyle birlikte tüm takımı , hocayı ve kendisine üvey evlat muamelesi yapan yönetimi de köprüden geçirecekti.olmadı.

Erdem dedi ki...

Rıdvan Dilmen'in ne demek istediğini tam olarak anladığını düşünüyor musun?

Fenerbahçe tek bir oyuncuya bel bağlayacak kadar küçük bir kulüp değil/olmamalıdır, fikrin ana teması bu. Eğer aynı tartışmalar Semih değil başka biri üzerinde dönse onu örnek gösterecek. Bu Semih'le alıp veremediği olması demek değildir, bu zihniyetle alıp veremediği olması demektir.

Eskiden bi Baliç kangreni vardı takımda. Baliç'in ikinci gelişinde. Formsuz Baliç yedek oturur takım ne zaman kötü bir skor elde etse; kahvede, stadta taraftarlar Baliç'i sok diye küfrederdi.

Uzun yıllardır bu rolün baş aktörü Semih olmuştur. Çözüm Semih'i ve Semihleri oyuna sokmak değil. Çünkü Semih ve Semih'ler oynarken de alınacak kötü sonuçlarda yine kulübede hayali kahramanlar bulunacak. Yine oynayana küfredilecek, oynayanlar değişecek eşeklik baki kalacaktır.

Adsız dedi ki...

rıdvan Dilmen'in futbol bilgisinden şüpheliyim (Gerçi Türkiye basını böyle) bir yerli oyuncu düşmanlığı(semih FB'de oynayabilecek tek sırtı dönük santrofor bu arada), alex gibi yabancı oyuncu hayranlığı.
Fb'nin sorunu açıkça yönetmden kaynaklanmaktadır.Adil olmayan, futbol bilgisi kıt, profesyonellikten uzak yönetimden kaynaklanıyor.
Bu takıma bu şablonla mourinho'yu da getirsen ne yapar bilemem

)-( Asabi BalıK )-( dedi ki...

Rıdvan'ın sıkıntısı, konuşacak cümlesi kalmaması. Kaç yıldır program yapıyor. O gün baktı ki konuşacak birşey yok, ruh haline göre birşeye/kişiye takıp program boyu sallıyor.

BLaCKFiSH dedi ki...

Yalnız akşam Rıdvanı Bende dinledim Rıdavanın gösterdiği hedef semih gibi anlamadım ben rıdvan açıkca " Fenerbahçe futbol takımı kötü oynuyorsa bunu düzeltmek için her seferinde Semihe bel baglamamalıdır. Yani fenerbahçenin kurtarıcısı Semih olmamalıdır bu semih içinde Fenerbahçe içinde kötü bir durum ve buda bir çözüm üretmiyor semih çok kalıtelı bir gölcü milli takımda da gölcülük yapmış birisi ama her zora düştüğünde semih kurtarsın Fenerbahçeyi anlayışı ne semihe ne fenerbahçeye yarar getirmez aksine Semihe daha çok zarar getirir" diye anladım ben o yüzden yazınıza pek katılamıyacağım. Yazı sankı semih kurtarabılırdı ama semihin kurtarmasını Rıdvan Dilmen istemıyor ve taraftarada semihi iyi bir futbolcu değil gibi gösteriyor anlaşılıyor ki bende rıdvana katılıyorum fenerbahçenin semih kurtarsın anlayışından kurtulup oyunculara endeksli ( bu oyuncular ne kadar özverili ve başarılı olsada semih gibi ) anlayıştan kurtulup takım oyununa endeksli bir anlayışa geçmesidir bence.

O yüzden semih Fenerbahçenin şu anda yönetim ve teknik ekiple yedek bir gölcü olarak düşündüğü bir futbolcudur o yüzden başarıların yada başarısızlıkta kurtarıcının semih olması Fenerbahçeye yakışmıyor yakışmaz.

L.E.N. dedi ki...

Adam ne yapsa yaranamıyor. Tribünlerin Semih'i sevmesini dahi çok özgün bir yorummuş gibi, mal bulmuş mağribi gibi her fırsatta dile getiriyor, şuursuz adam.

Taraftar her zaman herkesi sahipleniveriyor da mı istiyor sahada diye kafa yormak, senelik çoğu TSL futbolcusunun aldığından daha fazla meblâya çalışınca zorlanılan bir konu olsa gerek.

Semih Şentürk, Avrupa'nın en "underrated" forvetlerinden biri, Fenerbahçe'nin en kaliteli ve şerefli futbolcularındandır. Bunu şeytanlar dahi karalayabilecek değil.

EmrE dedi ki...

sen açıklamayı denesene şu son paragrafta sorduğun soruyu, umarım tatmin edici bir yazı çıkacaktır.

Muratonovic dedi ki...

Semih'te birazcik akil olsaydi oynayabilecegi bir takima gider kariyerini kurtarirdi bu yil. Trabzonspor Semih icin cok iyi bir tercih olabilirdi, Umut'un gecen sene kacirdigi gollerin yarisini atsa bile gol krali olur TSL'nin en iyi golcusu oldugunu ispatlardi tekrar.. Colman, Selcuk, Yattara ve Gabric'in onunde gol patlamasi yapabilirdi bu yil..

Bu sekilde yedek olacagini bile bile Fenerbahce'de kalarak kariyerini bitiriyor resmen.. Yedek oturarak, maasini tikir tikir alip Istanbul da yasamksa tek derdi o zaman hakkatten akil yokmus kendisinde.. Ilerde 2008 Avrupa Sampiyonasi disinda kariyerinde elle tutulur hicbirsey olmayacak.. yazik ediyor kendine. Batuhan kadar akli yokmus..

HotSauce21 dedi ki...

galatasaray kazandığında ağlamaklık olup,fenerbahçe kazandığında yüzünden gülücükler eksik olmayan, her yerde fenerbahçeli olduğunu belirtip (sanki kimse bilmiyor) taraflı oluşuna kılıf uyduran ve sözde objektif yorumcu diye karşımıza çıkartılan rıdvan dilmen için klasik suçlu tespit çalışamalarından biri, şaşırmıyoruz.

Rado dedi ki...

bu süreçte Semih'in ne gibi bir katkıda bulunduğu da anlatılmaya ihtiyaç duyulan bir konu olsa gerek.

Adsız dedi ki...

genç semih in o son dakikadaki pozisyonda pas vermeyip kaçırmasının da yegane sebebi fenerbahçe'dir . genç semih'in kendini ifade edebileceği tek bir alan var o da sonradan girip gol atmak. yani sağlıklı bir futbolculuk hayatı olsaydı genç semih'in, o pozisyonda içgüdüsel olarak gol atma ihtiyacı duymaz pas verirdi diye düşünüyorum. yine de her ne olursa olsun semih kredisi sonsuz fenerlilerden biridir artık ,kredisi sonsuz bir başka isimse şu an takımın başındaki kişidir.

meinkissen dedi ki...

gelen forvetler ise yaramiyorsa, taraftar sIkIntiya giren maclarda ümitsizlikten, oynayan forvetlerin ise yaramayisindan dolayi Semih'ten medet umuyorsa, Semih'in sucu ne bunda?

Adam gibi FB hocasinin oynatmak isteyecegi sisteme uyan santrafor alirsin, unutturursun Semih'i taraftara.

Ama du bakayim, nasil oluyordu transferler Kocaman öncesi döneme kadar? Simdi hatirladim, ilkönce futbolcular aliniyor, sonra hocalar mi geliyordu? Ya da gelen hoca getirdigi futbolcudan önce gitmek zorunda kalinca, getirmis oldugu adam da elde mi kaliyordu?

Semih'e ne? Semih'in sucu ne?

Adamin ne grupculugu, ne hizipciligi, ne de kenarda oturdugu icin bir baska birinin kuyusunu kazmisligi var.

Semih problem midir? FB'nin problemi midir?

Lütfen ya....

bucho dedi ki...

merhaba, Rıdvan Hocayı dinledim fakat sizle aynı fikirde olduğumu söyleyemem demek istediklerini yanlış anladığınızı düşünüyorum. bu yorum Fenerbahçe'nin kötü giderken semih'ten başka altenatifi olmaması üzerinedir. Semih kaç kere çare olabilir ki 1 3 5 7 70 belki young boys 71. maçtı ve semih olamadı. bence yorum buydu. rıdvan hoca aşığı degilim ama Avrupa futbolu sışında ülke futbolu üzerine olan yorumlarını saygıdeğer buluyorum

Adsız dedi ki...

Bu blogdaki Rıdvan Dilmen çekememezliğini anlamak pek mümkün değil.

L.E.N. dedi ki...

Anonim andavallığı çekemezlik de programımız içinde.

İmza:
Bloglarda Rıdvan Çekemez Ruh Hastaları Konsorsiyumu Yön. Kur. Bşk.