9 Ağustos 2010 Pazartesi

TARİHTE DÜN BU VAKİTLER vol.15


















-Türkiye Büyük Millet Meclisi, sene boyunca derslerde not tutan kız öğrencilerin yaptığı başvuru uyarınca, sınav öncesindeki fotokopi gelirlerinin % 35'inin söz konusu kız öğrencilere verilmesini şart koşan kanunu oybirliğiyle kabul etti. Konuyla ilgili mikrofonlarımızı uzattığımız Antalya milletvekili T.H.Y, "ben kanun görüşülürken kurulda değildim, o sırada meclisin önünde cd satıyordum, notları Hande'den alırım" şeklinde açıklama yaptı. (Ankara, 2048)

-Soğuk ve yağışlı bir Temmuz ayının beşinde, sabah saat 5'te Fazıl Say yüzünde yavşak bir gülümsemeyle dünyaya geldi. Doktorların ağzından çok ellerini çalıştırması lazım şeklinde teşhis koyduğu Say, 7 yaşında piyano ile çalabildiği Türkish March'ın bestecisi Mozart için, Avusturya halkının bu yavşaklığı tüm dünyaya yeter şeklinde görüş bildirdi (Miami Vice, 1342).

-Yaz tatilinde tanıştığı Rus sevgilisine Türkçe küfür öğretmeyen ilk Türk erkeği, Rahmi Koç Müzesi'nde bugün görücüye çıkıyor (İstanbul, 3637)

-Cinsel devrim yapma felsefesiyle İstanbul sokaklarını dolaşan grup Fikirtepe'de tecavüze uğradı (İstanbul 2093)

-Yıllardır sondan başa doğru akan Memento filminin arkasında yatan deha ile ilgili sayısız sorulara maruz kalan filmin yönetmeni Christopher Nolan, sonunda sır perdesini araladı. Nolan, Memento'yu sinemaya gidip yarısında çıkan ve sonra da bunu marifetmiş gibi anlatan Türk seyircisine tepki olarak çektiğini ve filmin sonunu başına koyarak 1 taşla iki kuş vurduğunu ifade etti. (Londra (2014)

-Amerika Birleşik Devletleri'nde son 6 yılda işlediği 12 cinayetten aranan seri katil William Chequebirfeast, evinin salonunda laptopı kucağına olduğu halde yakalandı. Chequebirfeast'in ekşisözlük platformunun 7. nesil yazarlarından olduğu ve Dexter başlığına "hayatımı anlatan dizidir" yazdığı ve şüphelenen FBI'ın baskını ile ele geçtiği aktarıldı. Seri katil, karakola götürülürken "yemek sonrasında yenilen, şerbeti bol, ağızda dağılan bir revani kıvamındaki dizi" şeklinde tepkili konuştu (Santa Barbara, 2012)

-32 yıllık bilgisayar kullanıcısı Avustralyalı Richard Dandy, dünya tarihinde Windows'dan Mac'e geçtikten sonra pişman olan ilk insan oldu. Dandy yaptığı açıklamada, "millet tutturmuş bir Mac de Mac, 5 aydır mouse'u oynatmayı öğrenemeyenlerin sırf karizmamız bozulmasın diye 'Mac bambaşka ya, Mac'e geçtikten sonra Windows'a dönmen mümkün eğil, tasarım müthiş abi' diye milleti yediklerini ben biliyorum, 3 haftadır makine önümde yatıyor, daha media player'ın yerini bulamadım" diyerek isyan etti. (Melbourne, 1765)

-People dergisinin bu haftaki "Boş bakkallar taşaklarını tartıyor" yarışmasının birinciliğini, "İnternet kafede PES oynarken, taktik ve oyuncu değişikliğinin ayarlandığı dakikalar, saat ücretinden düşülsün" konulu sempozyumu düzenleyen genç kazandı. İkincilik ödülü futbol ve romantizmi birleştiren kitabı "Yeşil Sahalarda Bir Barbara Cartland" ile Pulitzer Öüdlü'ne aday olan adama verilirken, üçüncülük ödülü ise ismi açıklanmayan ve Fatih Altaylı'yı dünya üzerinde seven tek kişiye verildi. Mansiyon ödülü ise belirli aralıklara yayılmış halde, 52 yıldır Plazma mı LCD mi istikrarlı tartışmasını sürdüren çifte verildi.

16 yorum:

MaX CadY dedi ki...

hepsi harika. zaytung haberleri gibi olmuş :).

Flying Dutchman dedi ki...

Hay Zaytungunuza :)

Yahu bu köşe Zaytung peydah olmadan 1 sene önce vardı blogda...Gidin Zaytung'a yazın, "Flying Dutchman gibi olmuş" diye...:)))

MegaDave06 dedi ki...

Bu kızlardan fotokopi olarak not alma olayı içine işlemiş :).

thebiglebowski dedi ki...

Hepsi mükemmel yahu:))

MaX CadY dedi ki...

@Flying Dutchman

Abi biliyorum bu sitenin ne zaman Zaytung'un ne zaman ortaya çıktığını. O site direkt olarak o konseptle ün yaptığı için öyle dedim, kızma.

yurdum insanı dedi ki...

@2 haklı beyler.. bu köşe daha eski ve belki de zaytungun ilham kaynağı

Eray Güleryüz dedi ki...

fazıl say'a çok güldüm :) hatta tweeterda paylaştım haberin ola

Adsız dedi ki...

Fatih Altaylıyı seven şahıs ben oluyorum galba

onur dedi ki...

gerçekten bu seferki bir başka komikti :)

gorgos dedi ki...

Bu "Zaytung haberi gibi olmus" yorumu da bu yazilarin klisesi oldu. Dutchman seni de takdir ediyorum, her seferinde cevap verme yetenegin var :)

Gand dedi ki...

höt!
zaytung işte zaytung.

Ruhi Düzen dedi ki...

FD doğru söylüyor, bu köşeyi eskiden beri takip edenlerdenim. FD kendisi de zaytung kurabilirdi.

Gand insanı yazılarınla ve yorumlarınla ne kadar itici bir kadınsın. Senin sayende bir süredir yok olmuştum, geldim ve ilk gördügüm yine sen! Mailime neden cevap vermedim?

outlaw dedi ki...

aaa, ayni zaytung haberleri... :-)))

Adsız dedi ki...

jja bu köşeyi uzun bir süre önce oluşturmuştu yanlış hatırlamıyorsam.zaytung zaytung diye ağlamanın bir anlamı yok.ayrıca 7.madde appleboylara gelsin:))) onlar anladııı :)

adem

Adsız dedi ki...

fatih altaylı'yı seven tek kişi sanırım sinan korkmaz.
bu arada unutmadan: aynı zaytung gibi olmuş

Russell dedi ki...

ahahah zaytung haber.. oh wait.