16 Eylül 2010 Perşembe

GIALLOROSSI'NIN APPRENTICELERİ

















İtalya'nın her 2 kupasını da Inter'e kaybetti Roma. Üstelik ilkini kaybederken, Coppa Italia finalinde Francesco Totti'nin hareketiyle de bir hayli tepki aldılar. Lig yarışında ise bitime 3 hafta kala Sampdoria'dan içerde aldıkları mağlubiyet onlara SerieA şampiyonluğuna maloldu. 2001'den bu yana şampiyon olamıyorlar. O şampiyonluğu getiren Fabio Capello bugün İngiltere milli takımının başında. Aslında ilk 3 haftada 1 pua n alan takımdaki Spalletti-Ranieri değişikliği işe yaradı ve lider Inter'le aradaki 13 puanlık farkı erittiler ama Totti başta olmak üzere, Vucinic, De Rossi, Juan gibi oyuncuların performansı şampiyonluğa yetmedi. Rosella Sensi'in (resimde) başkanlığını yaptığı kulüp öte yandan ekonomik krizle baş etmek için bazı oyuncularını elden çıkardı. Alberto Aquilanı 20 milyon euroya Liverpool'ın yolunu tuttu. Bu parayla yüksek bonservis bedelli oyuncular da alınmadı. Totti ,De Rossi, Aquilani gibi oyuncular Roma altyapsının nasıl iyi çalıştığının kanıtları. Biz de bu makineden çıkması muhtemel yeni yıldızlara bakalım.

Marco D’Alessandro ile başlayalım. 12 yaşında ezeli rakip Lazio'nun altyapısında başladı futbolculuk kariyeri D'Alessandro'nun kariyeri. 2 yıl sonra Roma kentinin sarı kırmızı takımına transfer oldu. Henüz 14 yaşında olduğu için büyük bir yankı uyandırmadı tabii bu transfer. 20 yaş altı takımında 3 yıl oynadıktan sonra 21 Mart 2009'da Juventus'a 4-1 kaybedilen maçın sonlarında ilk kez sahaya çıktı ve maçın sonlarında bir gol şansı da yakaladı ancak Buffon ona izin vermedi. Geçtiğimiz sezonun başında Serie B takımlarından Grosseto'ya kiralandı, şimdi de Bari'de kiralık. Orta saha oyuncusu, geçtiğiiz sezon Grosseto ile 28 maça çıktı. 19 yaşında. İtalya 16, 17, 18 ve 19 yaşaltı takımlarında istikrarlı olarak forma giydi. Müzmin kiralık sıfatından kurtulursa adını daha sık duyabiliriz.

Roma'nın kiraya önderdiği 19'luk bir başka yıldız adayına geçelim. Riccardo Brosco. O da Serie B'de Triestina'da kiralıktı ve 14 maça çıktı. Henüz Roma formasını da giymiş değil. Defansın ortasında görev yapan oyuncu 1.90'lık boyuyla da hava toplarına olan hakimiyetiyle dikkat çekiyor. 19 yaş altı milli takım oyuncusu, Roma 20 yaş altı takımlarında uzun süre kaptanlık yaptı. O da A takımı zorlayacak sene. Kiralık olan Burdisso'nun bonservisinin alınması onun önünü tıkasa da iyi bir alternatif olabilir.

Roma'nın Romenlerine gelelim ve 19 yaşındaki Romen oyuncu Adrian Stoian ile başlayalım (aşağıda). Kariyerine 15 yaşında Gheorghe Popescu'nun sahibi olduğu, Şcoala de Fotbal Gică Popescu'da başladı ve 2009 ocak ayında Roma'ya transfer oldu. Roma'da iz bırakan son Romen bugün Inter'de oynayan Cristian Chivu olmuştu. Hücuma dönük orta saha oyuncusu mart 2009'da Juventus'la oynanan maçta sahaya çıktı ama bu onun şu ana kadar oynadığı son maç oldu. 19 yaşındaki defans oyuncusu Sebastian Mladen ve kaleci Alex Pena da Romen üçlüsünü oluşturuyorlar. İlginç olan Stoian'a 2 sene önce Chivu'nun Roma'dan önceki takımı olan Ajax'ın da talip olması.

























18 yaşındaki İtalyan bek Alessandro Crescenzi'ye bakalım. O da geçtiğimiz sezon Grosseto'da kiralıktı ama çok fazla forma şansı bulamadı. Bu sezonu da Crotone'de geçirecek. Defansın hem sağında hem de solunda görev yapabiliyor. Mart 2009'da Sampdoria maçıyla, 17 yaşındayken ilk kez formayı giydi. O da İtalya 21 yaş altı takımında forma giyiyor.

Hiç yorum yok: