13 Ekim 2010 Çarşamba

AVA GİDEN AVLIYOR



















Bert van Marwijk'ın Hollandası Dünya Kupası'nda bıraktığı yerden devam ederken geçtiğimiz sezon çok kötü bir dönem geçiren Klaas-Jan Huntelaar da Schalke performansını milli takıma taşımaya devam ediyor. Dün akşam İsveç'i 4-1 mağlup ettikleri maçta 2 gol daha salladı rakip kalelere "avcı". Böylece 40 milli maçta 24 gole ulaştı. Bu rakam onu Marco van Basten'in toplam milli takım golüne eşitledi. Van Basten 1983-92 yılları arasında 58 maçta 24 golün altına imza koymuştu. İkili tüm zamanların golcüleri listesinde dokuzuncu sırayı paylaşıyor ve lider Patrick Kluivert'ın 16 gol gerisindeler. İki oyuncunun gollerinin dökümü aşağıda.












Aşağıda ise bu 2 futbolcunun gollerinin maç içinde atıldığı ana göre dağılımı var. Böylece takım için önemlerini anlayabiliyorsunuz. Her ikisi de milli formayla 8 kez maçın açılış gollerini atmışlar, 2'şer kez de takımlarını 1 farklı öne geçiren golleri var. Huntelaar'ın 8 golü farkı takımı lehine 2'ye çıkaran goller. Takımına beraberliği getiren gollerde ise Van Basten'ın üstünlüğü var. Huntelaar henüz milli takım kariyerinde takımı maçı geride götürürken beraberlik golünü kaydedememiş. Openıngstreffer: Açılış golü, Op voorsprong: Takımı öne geçiren gol (o-0 dışında), Gelijkmaker: Beraberliği getiren gol, Marge van 2 - 3 goals: Farkı 2 ve 3'e çıkaran goller.























Huntelaar'ın Van Basten'in yakaladığı bir başka rekor var. Avrupa Şampiyonası elemelerinin golcülüğü. Van Basten 1992 elemelerinde 8 maçta 8 gol kaydetmişti. Huntelaar bu rakama 4 maçta ulaştı ve daha oynayacağı (aksilik olmazsa), 6 maçı var. Hollanda değil, tüm zamanlar rekorunu kırabilir böyle giderse. Özellikle daha içeride oynayacakları bir San Marino maçı olduğunu düşünürsek.

Hiç yorum yok: