14 Ekim 2010 Perşembe

SON SAMURAY ?!?!






















Karşınızda Japon milli takımının gelecekteki yıldızlarından. Hangisi? Sağdaki değil elbet. Ama soldakinin de pek Japona benzer yanı yok. Değil zaten, aslen Hollandalı ama bana sorarsanız Hollanda milli takımından çok Japonya milli takımında oynaması daha mantıklı (bkz. Mesut Özil ve bilumum örnekler). Neden derseniz, baba Dido Havenaar 1986 yılında ADO Den Haag forması giyerken Mazda SC'ye transfer oluyor. Japonya'ya geliş o geliş. Bir daha da ayrılmıyor. Kariyerini orada geçirip 1998'de Consadole Sapporo takımında noktalıyor. Japonya vatandaşlığına geçiyor. Mazda SC forması giyerken bir oğlu oluyor. Yukarıdaki Mike. Babasının futbolu kariyerini noktaladığı Sapporo takımında başlıyor kariyeri. O sırada babası kaleci antreönür takımda. Babası Yokohama F Marinos'a geçince o da peşine takılıyor. 2006'da A takımla kariyerine başlıyor ve böylece baba-oğul Japon Ligi'nde forma giymiş ilk isimler olarak tarihe geçiyorlar. 2007'de 20 yaş altı milli takıına çağırılıyor Mike ve Kanada'da yapılan Dünya 20 yaş altı şampiyonasına gidiyor milli takımla. Şu an J-2 takımlarından Ventforet Kofu takımının kadrosunda. Geçtiğimiz sezon Sagan Tosu formasıyla 33 maçta 15 golün altına imza koydu. Japonların yeni hocası İtalyan Alberto Zaccheroni onu milli takıma çağırmaya hazırlanıyor.

Zaccheroni 1995-98'de Udinese'de sonra da 1998-2001 yılları arasında Milan'da, toplam 6 yılını beraber geçirdiği Oliver Bierhoff'u görüyor Havenaar'da. Hücum hattında 1.94'lük bir oyuncu. Üstelik Japon futbolcuların arasında. Zac'in takıma katmak istediği Avrupai havanın kaynağı olabilir.

Belirteyim ailenin küçük çocuğu Nick Havenaar da baba Dido'nun şu an yardımcı hoca olarak görev yaptığı Nagoya Grampus Eight'in altyapısında.

Girişe dönersek...Doğduğu ülke Japonya, futbola başladığı ülke Japonya, altyapıdan profesyonelliğe geçtiği ülke Japonya, alt yaş gruplarında forma aldığı ülke Japonya, kısacası adam olduğu ülke Japonya ve belirtmeye gerek yok Japoncayı ana dili gibi konuşuyor...Çekik gözlü olmamasına rağmen bir Japon anlayacağınız...Japonya'yı değil Hollandayı seçmesi abes olurdu...Hollandalılar da olaya sempati ile yaklaştılar. Hollandalı kızlardan, çığlıklar eşliğinde "Havenaar attıaaaaa" videoları göremeyeceğiz maalesef....

Hiç yorum yok: