12 Aralık 2010 Pazar

FREE-KICK BÖYLE ATILIR



Yıl 1970. Coventry City - Everton karşısında. Ernie Hunt ve Willie Carr topun başına gelir. Nasıl bir organizasyon olacağı merak edilirken, Carr topu iki ayağıyla çifte atarmış gibi kaldırır, Hunt da voleyi yapıştırır. Bugüne kadar birçok takımın denediği bu tip organizasyonun en başarılı ve ilk örneklerinden. Dahası Carr topu kaldırdığında, Hunt tam olarak hazır değildir ama müthiş bir vuruş yapar. Her ikisinin küçüklüğünde Alman Kale oynadığından şüpheleniyorum. Bu arada Everton forması da o zamanlar bir acaipmiş itiraf edelim.

9 yorum:

Oğuz Öztürk dedi ki...

Daha sonra bunu başarabilen başka bir takım var mı?

Mert Kuyumcu dedi ki...

Var var, yine böyle bir kaç video seyretmiştim.

Adsız dedi ki...

golun gecersiz olmasi lazim aslinda :) topu kaldiran oyuncu bir kereden fazla degmis oluyor topa. gol guzel olunca hakem de gormezden gelmis herhalde

roland deschain of gilead dedi ki...

yanlış olmasın ama eskiden top kendi etrafında tam 1 tur atmadan oyuna girmiş sayılmıyordu. o yüzden topu kaldıran oyuncu top tam 1 tur atmadan 2 kez topa dokunmuş olabilir. belki de hakem ondan sorun etmedi.

raul #7 dedi ki...

bundan daha güzelini biliyorum. tek bir ayağıyla kendi üzerinden aşırıp arkasındaki adama kaldırarak yapılmış hali de var.(arkasındaki adam da voleyi top yere inmeden çakıyor)o daha muazzam bence..

alt + 168 dedi ki...

raul7'ye aynen katılıyorum çünkü benim de aklıma o gelmişti direk olarak. orda vuruştan öte topu kaldıran adam büyülemişti beni hatta.

Hemşo dedi ki...

formaların acaipliğinden ziyade reklamsızlığı ve sadeliği dikkatimi çekti.
forma, arma, sırtta numara. o kadar.

ozan dedi ki...

ben de yukarıya katılıyorum. sonuçta iki ayakla bir serbest vuruşdaki topu oyuna sokmak kurallara uygun değildir. ama tabi bu golün güzelliğini örtmemeli ama bence de sayılmamalıydı.

HotSauce21 dedi ki...

http://fanatik.ekolay.net/70-model-frikik_3_Detail_90_204993.htm

yuh diyorum artık, anında çalmışlar, hatta "Yıl 1970" başlangıçları bile aynı ama devamında utanıp değiştirmişler...