17 Aralık 2010 Cuma

GOVAN'IN EFSANESİ























Sir Alex, pazar günü Manchester United tarihinde bir rekora imza atmaya hazırlanıyor. Nice rekoru kırdı ama kendisi "birçok rekoru kırmış olabilirim ama bu benim için en özeli diyor". Zira 2 gün sonra oynayacağı Chelsea maçında Manchester United kulüp tarihinde en uzun süre görev yapan teknik adam olacak. 6 Kasım 1986'da Aberdeen'den ayrılarak göreve gelmişti Fergie. O günden bu yana tam 24 yıl, 1 ay ve 13 gün geçti. 1945-71 yılları arasında görev yapan, kulübün bir başka efsanesi Matt Busby'nin rekoru artık onun olacak. Büyük bir ihtimalle bunu başarabilen başka bir teknik adam olmayacak, özellikle de Premier Lig'de. Arsene Wenger nereye kadar götürür bilemiyorum. 14 senedir Arsenal'in başında olan, 61 yaşındaki Wenger, 10 yıl daha kalırsa bu unvanı zorlayabilir (tabii 44 yıl Auxerre'in başında olan Guy Roux'u ayrı bir yere koymak lazım). 11 Premier Lig, 5 FA Cup, 4 Lig Kupası ve 2 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu var Govan'lı İskoç'un. Ancak hala 1968'de kulübe ilk büyük Avrupa başarısını yaşatan Busby'e saygısını gösteriyor. Münih Uçak Kazası ve ardından gelen Busby Babes efsanesi hala unutulmuş değil, yazının sonundaki linklere bakınız derim.

Bu arada 7 Aralıkta Ferguson ilginç bir unvana daha imza attı. Valencia maçında sahaya çıkardığı onbirle, üstüste 150 maç bir öncekine oranla farklı kadrolarla sahaya çıkmış oldu. Manchester United son olarak 2008 mayıs ayında Barcelona'yı Şampiyonlar Ligi'nde mağlup ettiği maçtan sonra iç sahada oynadığı West Ham United maçına aynı onbirle çıkmıştı. Ancak o maçtan bu yana 150 maç boyunca hiçbir zaman üstüste aynı kadro ile sahaya çıkmadı. Bu arada Ferguson mayıs ayında görevi boyunca İngiltere'de diğer kulüplere ait tam 969 hocanın görevden alınışını veya görev değişikliğini görmüş kısaca 969 hoca eskitmişti. Bu rakam sanırım 1000'e yaklaşmıştır.

1958 Münih Uçak Kazası ve Bir Kahraman: Harry Gregg
İstikrarsızlıktan Menajerler Eskittim

3 yorum:

İsmail Şayan dedi ki...

"Kazanan takım bozulmaz" diye bişey duymamış mı Sir, çok ayıp :)

Ali Ece dedi ki...

Bu şapkasından al bir tane bana bari, süpermiş... Nejat Uygur şapkası:)))

linguisticsfc dedi ki...

valla hepimi saygı duyuyoruz sir'e ama bizim şirkette de var 45. yılını dolduran bir kadın, herkes nasıl yalaka veya sinsi bir tip olduğunu konuşuyor