13 Aralık 2010 Pazartesi

POR LA FRONTERA



21. yüzyıl, sol cenah üzerinden popülizmin önemli temsilcilerinden Gogol Bordello (ki müzikleri güzeldir saygı duyarız, birkaç sene önce SUŞenlik'teki konserleri daha da bir güzeldi hala posterini saklarız o ayrı) bu derece ünlü iken bu grubun bu derece kıyıda köşede kalması ve hala tanınmaması artık popüler kültürün bir ayıbı daha olarak haneye yazılsın. Daha önce yer verdik blogda. 2 albümleri de birbirinden lezizdir. Elemanlar albüm indirmeye karşı tipler de değiller, rahat olun). Almayanı olmadı indirmeyeni Adnan Sezgin transfer etsin!!!

Rupa & The April Fishes

3 yorum:

mirmak dedi ki...

Asıl böyle güzellikleri paylaşmayanı Adnan Sezgin transfer etsin...

Black Pearl dedi ki...

Bu guzel gruptan bahsederken Gogol Bordello gibi insanin kulagini tirmalayan ve bence intihara sürükleyen bir gurubu anman hos olmamis. Bir sikayetim daha olacak SUsenlik gibi bazi insanlarin neyden bahsettigini anlamayacagi kisaltmalarda kullanmaktan kacininiz ne olur.

Ali Ece dedi ki...

Yalan yok bilmiyordum bu grubu, bir de folk üstadıyız sözde:))
Bu şahane insanlar daha çok The Pogues'un latin müdahili gibi geldi ama hepsini indireceğim yoksa bir gece uyandığımda Gökhan Zan'ı yanımda görmekten korkarım - Les Adnans'ın da ötesinde.
Solist ablanın çaldığı turuncu gitar gretsch'tir, bir nevi gitarların Cruyff'udu; sadece renginden dolayı değil, her şeyi çalabilir, besteleyebilirsin, her müziğe de yakışır; genellikle Gretsch çalanlar ruhlarımızı ihya ederler zaten.
Bir de Gogol Bordello daha çok punk grubu. Ben olaya daha çok bir ülkede Demet Akalın'ın Gogol Bordello'dan çok dinlenmesi dramından bakıyorum, canım acıyor. Yoksa bu arkadaşlar da şahane Gogol da şahane (bence)