3 Aralık 2010 Cuma

TARİHTE DÜN BU VAKİTLER vol. 17

















-Gece 12'den sonra yemek yemeleri yasak olan Gremlinler, "Sahura Hayır" konulu bir panel düzenledi. (Minnesota 1968)

-Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllardır her mitingde bahsettiği ülkeyi karıştırmak ve rant sağlamak isteyen karanlık güçleri arama çalışmalarının 24. yılında da somut bir veriye ulaşılamadı (Kasımpaşa, 2028).

-Hollywood yapımcılarının, diğer ülkelerde çekilen filmlerin yeniden çevrimleri geleneğini Kemal Sunal'ın Gülen Adam filmiyle sürdürmeyi planladıkları, filmin başrolü için Melih Gökçek'in tek aday olduğu haberleri gündeme bomba gibi düştü. Olayla ilgili kameralara sırıtan Gökçek "elimde Spielberg'in iktidarsız olduğuna dair belgeler var" şeklinde konuştu. (Ankara 2013)

-Yıllardır, trafik kurallarını ihlal eden araçların plakasını başlığa koyarak, "34 TNS 41", "34 SK 678" türü yazılar yazan Hıncal Uluç'un "Mutluyuz" başlıklı yazısının ardından çalışmalarını başlatan İstanbul polisi henüz bir sonuç alamadı (İstanbul 2128)

-Dünyaca ünlü Masterchef yarışmasının birinciliğini, Yumurtalı Patates yemeğiyle Sıhhiye Kredi Yurtlar Kurumu öğrencisi Ö.Y kazandı. Ödül sonrası görüşlerini aldığımız Ö.Y. "çok mutluyum ama kısa kesmek zorundayım, hademe odalardaki bütün ocakları topluyormuş" diyerek odasına doğru uzaklaştı.

-Tarihin en katıksız kültür şokunu Eiffel Kulesi'nin en üst katında fotoğraf çektirip Fransız kreplerinden yedikten sonra sonra evine dönüp taharet musluğunun su kaçırması sebebiyle geceyi uykusuz geçiren İstanbul'lu G.Y. 'nin geçirdiği saptandı (Paris, 1259)

-2022 Dünya Kupası'nda aynı şehre 6 stadyum inşaatı sebebiyle duyulan korkular gerçeğe dönüştü. Doha şehrinde gideceği maçı şaşıran taraftarların yanlış maça girdikleri saptandı. Olayla ilgili açıklama yapan bir İtalyan taraftar "hocam İtalya-Kore demişsin ama bu zencili" diyerek veryansın etti. (Doha 2022)

-People dergisinin, bu haftaki "Boş bakkallar taşaklarını tartıyor" yarışmasının birinciliğini, çantasında çalan cep telefonunu ararken 12 sene önce kaybettiği anneannaesini bulan kıza verildi. İkincilik ödülü her kış karda nasıl kayıp düştüğünü anlatarak prim toplamayı kendine hayat felsefesi edinmiş kıza verilirken üçüncülük ödülü Clementine'deki Ateş Adam'dan etkilenmemiş ilk 80 kuşağı gence verildi. Mansiyon ödülü ise arkasındaki maçlara bakan futboluya verildi.

3 yorum:

Black Pearl dedi ki...

very funny :-)

Burak Eken dedi ki...

Kültür şoku ve Katar, gerçekten hârika. :)

ilquer dedi ki...

Saatli Maarif Takvimi gibi olmuş.