31 Ocak 2011 Pazartesi

Bİ İLHAN İREM VARDI NE OLDU ONA....














Biraz kopup gelen kısa bir yazı olacak ama, merak ediyorum, 7 milyona alındı bu adam. Takıma herhangi bir katkı yaptı mı? Ben önemli bir katkısını göremedim. Tamam olabilir. 3 ay oldu nerededir, ne yapar bilen yok. Örneğin hafta içi antrenmanlara katılıyor mu, yoksa Almanya'da kendisine kulüp mü arıyor, bilen yok ya da ben bilmiyorum. En son eski takımına satmak konusunda Adnan Sezgin'in Wolfsburg'un isteklerini karşılayamadığı konuşuluyordu. Resmi sitedeki takım kadrosunda duruyor. Bugün Avrupa'da ara transferin son günü, 6 saat sonra süre bitiyor. Son dakikada hiç gündemde olmayan bir imza atarsa ya da kiralanırsa ne olur bilemem ama kalırsa bu adamı 5 ay daha oynatmayacağız. Atarsa da ne idüğü belirsiz bir nedenle, hiçbir zaman öğrenemeyeceğimiz sebeplerden dolayı kara deliğe göndermiş olacağız. Alternatif olabileceği, kenarda oturabileceği, aylar önce havlu atılmış bir ligde baskı olmadan ne yapabileceğini yüksek ihtimalle göremeyeceğiz. Neden kadro dışı kaldığını hala bilen yok. Bülent Korkmaz, Lincoln kararı için zamanında eleştirildi çok, ama o eleştirilen adam dahi Lincoln'e ikinci şansı verdi. Misimovic, Hagi'nin bir maç sonrası yaptığı "bazı oyuncuların davranışları normal değil" lafının tek kurbanı oldu. "Kiralık oyuncu istemiyorum" diye bas bas bağırdıktan sonra Insua'nın ilk onbirde sahaya sürülmesi hala esrarını koruyor. Misimovic, son dakika golü olmazsa 4 ay daha bizimle patates toplayacak sahalarda.

Adnan Polat, bugün Galatasaray'ın geleceği parlaktır diyor. Bu büyük karanlıkta hangi delikten ışığı görüyor merak ediyorum.

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Katılıyorum

esteban dedi ki...

Öncelikle eline sağlık. Fakat yazının ana fikrinden bağımsız olarak, birçok yerde okuduğum ve aklıma takılan bir nokta vardır: "Kiralık oyuncu" meselesi. Hagi'nin, o konuşmayı yaptığı maçı da Insua'yı da açıklamayı da seyreden birisi olarak, acaba bir çeviri ya da yorum hatası olamaz mı?

Flying Dutchman dedi ki...

Hagi o aciklamayi Turkce yapti Esteban :)

Ben kiralik oyuncu istemiyor...dedi

esteban dedi ki...

Ahmet Hamdi Tanpınar Türkçesi ile yapmadı açıklamayı :) Ancak özel olarak söz konusu maçta ve genelde Insua'dan goller ve gol pasları bekliyorsa, hakikaten esrarengiz bir durum vardır.
Teşekkürler.

ummagumma dedi ki...

çok güzel bir kurban oldu misimoviç, hem bu maliyetteki bir futbolcunun silinmesi diğerlerinin gözünü korkuttu!?:D(umarım), hem de adam yabancı olduğu için bloggerlardan başka savunanı yok

Kalau dedi ki...

Bende şunu merak ediyorum,futbolculuğu böyle efsane olmasa HAGI bu mallıklarıyla şimdiye kadar kaç sefer kovulurdu? Yaw arkadaş ben Bundesliganın asist kralını izlemek istiyorum niye engel oluyorsunuz! Kaç ay koştuk şu herifin peşinden be!!

alderean dedi ki...

Hagi'nin insan ilişkileri facia boyutunda... ilk teknik direktörlük sezonunda da Ümit Karan ve Hakan Yakın'a kafayı takmıştı.hatta Hakan neredeyse hiç 11 oynamadan tekrar İsviçre'ye dönmüştü,Ümit'i de Ankaraspor'a kiralatmıştı...aradan 5 sene geçti ama ''can çıkar huy çıkmaz'' atasözünü bize tüm ısrarıyla kanıtlamaya devam ediyor hagi hazretleri...

Alper dedi ki...

Niye Galatasaray Teknik kadrosu ve yönetimi futbol takımının başarısızlığını yerli oyunucularında aramıyor?? Acaba Hagi yerli oyuncuların gruplaşmasının ortasında mı kaldı??

ragip dedi ki...

Bildigim kadariyla FIFA kurallari geregi bir futbolcunun bir transfer doneminde 2 transfer yapmasi mumkun degil,yani Misimovic ya Galatasaray`da kalacak ya da Wolfsburg`la anlasacak.Bunun disinda bir olasilik olmadigi icin haliyle Wolfsburg, Galatasaray`dan ne koparirsam kardir mantigi ile hareket edecektir.
Kisacasi Galatasaraylilar icin nereden bakarsaniz bakin zarar...

Adsız dedi ki...

Misimovic ve Elano Turkiye'ye Katar muamelesi yapip emekliliklerini yasamaya gelmislerdi. Forma bulduklari maclarda ne oynadiklari ortada. Hagi malin gozudur, mevzuyu aninda cozdu. Ikisini de sutladi.

Elano'yu musterisi cikana kadar oynatti. Zararin neresinden donulurse kardir hesabi.

Misimovic'in de taksidinin odenmemesi durumunda sozlesmesi fesh olacagindan hic ugrasmadi direk kesti.

Kadro disi olmus, onunde bir transfer donemi olan adam top oynamak istese illa ki bir yere gider. Emeklilik yasamaya gelmis adam Misimovic gibi gamsiz gamsiz takilir.

Deniz dedi ki...

"kiralık oyuncu istemiyorum" açıklamasını ilk duyduğumda "aferin adama helal olsun" demiştim. sizin anladığınız düz mantıktan farklı bir şey anlamıştım ki hagi de bence onu kast etti. kiralık oyuncu istemiyorum derken, sahaya yüreğini koyamayan, gidici gibi oynayan oyuncu istemiyorum demek istedi bence.

Sade dedi ki...

müneccimle arası iyi olan arkadaşlar hemen bitirmiş olayı, tabi misimovic illaki emeklilik için geldi zaten!

parasını alıp yaslanacaktı koltuğuna! başkada taliplisi olmadığından özellikle katar vb. ülkelerden en güzel şık olarak türkiyeyi seçti. Evet evet müneccim adresini verin a.w.k.

hagi malın gözüdür hemen anlarmış falan lafı içinde şunu sormak isterim: acaba o kadar yetenekliler yeteneklisi futbolcu içinde neden sadece misimoviç güme gitti! Tüm sıkıntı misimovicten mi kaynaklandı.

böylew beeyin jimlastiği yapayım dedim.

Polat varken artık hiçbirşeye şaşırmıyorum. Hagi ile ilgili en ufak bir ümidim yok zaten! ve dahası takımda bulunan neredeyse hiçbir oyuncu şuan kovulsa hayır diyemem!

kendi adıma:
büyük bir değişim günü beklemkten başka yapacak birşey yok!

Adsız dedi ki...

Vallaha amatorde bile olsa top oynamis adam sahaya cikan oyuncunun kazanmak icin mi ciktigini idareten mi ciktigini bir bakista anlar. Sadece televizyondan, tribunden seyreden, oyun konsolundan beslenen adam anlamaz.

Serdar Ozkan, Ali Turan, Musa, Mehmet Badtal gibi ici gecmisleri sepetleyen de Hagi'ydi hatirlatirim. Baris, Ayhan ve Mustafa Sarp'la da yollar ayrilacak. Yedek olsunlar diye tutuldular, mecburen oynatiliyorlar. Devre arasi degil sezon arasi olsa onlar da yolcuydu.

AFO dedi ki...

@FD,

O "Kiralık oyuncu istemiyorum." açıklaması Hagi'nin kısıtlı Türkçe'siyle yapıldı ve hatırlarsınız tercümanı konuşurken araya girip konuşmasının sonlarında söylemişti o sözü. Konuşmasının başıyla da ilişki kurarsanız ksatedilenin Deniz'in söylediği olduğu ortaya çıkıyor zaten. Öbür türlü çok tutarsız bir açıklama olurdu. Muhtemelen sözleri tercüman tarafından yumuşatılmasın diye araya girme ihtiyacı duydu ama yanlış anlaşılmalara vesile oldu kısıtlı Türkçesiyle.