27 Ocak 2011 Perşembe

CHARLIE ADAM


















Bir kenara ayırmak lazım bu ismi. Jonathan Wilson, Juan Roman Riquelme için "eski tip 10 numaraların son temsilcisi" der Inverting The Pyramid'de. Charlie Adam'ı belki oraya koymayacağız ama eğer Adam bundan 70 sene önce İskoçya'da değil de İngiltere'de doğmuş olsaydı, muhtemelen 1966 Dünya Kupası'nda Alf Ramsey'in maç öncesi taktik tahtasına adını en başta yazdığı ve oyunu üzerinden kurduğu oyuncu olacaktı. Gole en kısa yoldan, onun inandığı şekilde az pas yaparak ve uzun topla gitme taktiğinin değişmez oyuncusu olurdu. Örneğin 1966 Dünya Kupası finalinde, Geoff Hurst'ün attığı takımının dördüncü golü tam bir Alf Ramsey golüdür. Uzun pas, koşu ve kaleye net bir vuruş. Ramsey'in, futbolda gollerin çoğunun en fazla 3-5 pas sonucunda geldiği görüşleri 25 yaşındaki Dundee doğumlu oyuncu hayata geçirebilirdi.






















Sir Alex Ferguson, 37'lik Ryan Giggs'i sahaya yollayıp kurtardığı Blackpool maçından sonra onun için "her korneri 10 milyon pound değerinde" dedi ama bana göre asıl hüneri kornerlerde değil, kendi sahasının göbeğinden rakip sahanın uç noktasına doğru attığı adrese teslim paslarda. Aşağıda Blackpool'un Sunderland'e 2-1, Manchester United'a 3-2 kaybettiği maçlarda, Adam'ın attığı isabetli pasların dökümü var. Özellikle Sunderland maçındaki 60 metrelik toplara dikkatinizi çekmek istiyorum.

Tabii böyle bir adamın dikenine de katlanmak zorundasınız. Aşağıdaki tablo ise onun isabetsiz pasları. 2 maçın toplamında 82 isabetli pası ama buna karşılık 55 hatalı pası var. Yani her 3 isabetli pasına karşılık 2 hatalı pas vermiş diyebiliriz. Bu adresi bulmayan denemelerin de yine uzun mesafeli olduğunu görüyorsunuz. Blackpool İngilizlerin Heysel faciası-Thatcher yasaları öncesinde, İngilizlerin meşhur "uzun toplar ve kanat akınları" ününü tekrar bize izletiyor. Rangers onu Ross County ve St. Mirren'a kiraladığında CM database'i de onun geleceğinin fakındaydı. 2007-08 sezonuyla beraber şaha kalktı ve Blackpool'daki macerası onun ününü artırdı. Bundan 5 gün önce Blackpool, Adam için Liverpool'in yaptigi 4,5 milyon poundluk teklifi reddetti. Adam henuz 6 kez Iskoc milli takiminin formasini giydi ama 2012 elemeleri tekrar start aldiginda bu sayi artacaktir.

5 yorum:

Shareef dedi ki...

5 gün önce Roy nasıl teklif yapmış bir anlatın bize :D yapmışsa da evinin salonunda oynasın diye yapmıştır. Ama bildiğimiz kadarıyla king kenny ve Liverpool bu civarda bir teklif yaptı ve reddedildi söylenen 8M civarı Liverpool'a katılacağı yönünde..

İkinci itirazım Adam'ın dikenine çapraz uzun toplar Blackpool'un oyun felsefesi olduğundan bunları yapmak zorunda harika bir ortasaha oyuncusu olarak da oynayabilir kısa pasla aslında..

sonn olarak "Özellikle Blackpool maçındaki 60 metrelik toplara dikkatinizi çekmek istiyorum." Dikkat ettiyseniz Adam hep Blackpool maçlarına çıkıyor zaten :D

Haddi aşmadık umarım :D

Flying Dutchman dedi ki...

iste Blackpool maclarina dikkat edin misal Preston maclarina etmeyn adam o maclarda oynamiyor :))

Shareef dedi ki...

:D Size teşekkür de ederim ağır eleştiri yapsak da bunu kaldırabiliyorsunuz, hakikaten bikaç blog var böyle sağolun (diğeri de bizimki :D)

Neyzen Tevfik dedi ki...

bu uzunlardan sadece bir tanesi..

http://www.youtube.com/watch?v=7sE7STCyYnQ

Hunili dedi ki...

Adam ManU fanatiği çıktı...