2 Ocak 2011 Pazar

CM EFSANELERİ 6: ANATOLI TODOROV













Yine ilk başta gaza bastığımız ama sonra kestiğimiz serilerden birisine dönüş yapalım. CM Efsaneleri'ni 5. maddesinde bırakmıştık hem de neredeyse 1 sene önce. Tsigalko kadar olmasa da CM tarihinde, özellikle de CM4 oyununda yıldızı parlamış bir oyuncudur. 2003 nisan ayında piyasaya sürülen oyun en hızlı satan PC oyunları listesine tepeden girmiş ancak daha sonra yavaş çalışması ve içinde bulundurduğu buglar sebebiyle tepkiler almıştır. Nitekim oyundaki buglardan birinde, İngiltere alt liglerinde mücadele eden Nortwich Victoria FC'nin 850.000 kişilik yeni bir stadyuma geçtiği haberi bulunmaktadır. İşte bu tartışmalı oyunun en büyük yıldızlarının başında, o yıllarda Litex forması giyen Anatoli Todorov gelir. Todorov'un yukarıda belirttiğimiz buglardan birisi de olduğu iddia edilir. Zira Bulgar liginden, oldukça ucuza mal edebileceğiniz bu oyuncu, zaman zaman sezonda 40 ortalamaya ulaşmış, gol krallığını kimseye kaptırmamış, Çatladıkapıspor, Real Madrid ayrımı yapmadan gelene geçene sallamıştır. Aynen Tsigalko gibi kaprissiz, 20 gol atınca "wants to move a bigger club" sendromuna girmeyen bir golcüdür. Satılmak istendiğinde ise asla gelen teklifleri reddetmeyen, kulübüyle barışık bir şekilde ayrılan, kasaya para getiren bir oyuncudur. Bir keresinde Dunfermline Athletic ile oynarken kendisini 100 bin pounda almışlığım, 22 milyon pounda Schalke'ye satmışlığım ve 6 ay sonra Schalke'de yedek kalınca kiralamışlığım, sezon sonunda da 3 milyona geri almışlığım vardır, böyle de absürd hikayelerin adamıdır. Todorov eğer o yıllarda Litex'de top koşturduğu Georgi Kakalov ile birlikte transfer edilirse, ikilinin sezonda 60-70 gol ortalamasına ulaşması mümkündür.
















Birçok CM yıldızı gibi Todorov'un da kaderi gerçek hayatta oyundaki gibi gitmemiştir. Bir kere Todorov aslen bir forvet değil, hücuma dönük orta saha oyuncusudur. 17 yaşındayken Septemvri Sofia'dan Litex'e 200 bin euroya transfer olmuş, Litex'de 2002-05 yılları arasında forma giymiş ancak bekleneni veremeyince Lokomotiv Plovdiv, Lokomotiv Mezdra gibi takımlarda oynamış ve bugün Vidima Rakovski forması giymektedir. Takımı Bulgar 1. Ligi A PFG'de son sırada. 25 yaşına gelmiş oyuncunun kariyerinin asla sanal alemdeki gibi olmadığını söylememize gerek yok herhalde. Oyundaki değişmez partneri Georgi Kakalov'un da kariyeri ondan farklı olmadı. Bugün 26 yaşında, geçtiğimiz yıl iflasını açıklayan ve şu an Bulgar 3. liginde mücadele eden Botev Plovdiv forması giyiyor.

CM Efsaneleri 1: Maxim Tsigalko
CM Efsaneleri 2: Kurniawan
CM Efsaneleri 3: Sergey Nikiforenko
CM Efsaneleri 4: Temur Altunhan
CM Efsaneleri 5: Peter Prospar

5 yorum:

umutation! dedi ki...

skalidis vardı bir de. maksat konu olsun yazmaya.

AbSurDMaN dedi ki...

İşte benim efsanem. Ne maçlar çıkardık CM 03/04'te, oyunun dili olsa da konuşsa hey gidi hey. Denizlispor'a Şampiyonlar Ligi'ni getiren son dakika golü hala aklımda. Coşkun Birdal'la acayip ikili olmuşlardı. Ulan be...

EsEs dedi ki...

serinin 7.yazısını evandro roncatto olarak bekliyoruz dutchman :)

Jordi Metal dedi ki...

TEmur Altunhan'ın yanı sıra Tahir Alegöz'ü yazmakta lazım diye düşünüyorum. CM serisi ve FM2005 oyunlarında yerli takım alıpta defansında onu oynatmayan yoktur. YAşı ileri olabilir ama ligin en iyi rotasyon yerlisidir. TAkımı için çarpışır.

Unknown dedi ki...

Toledo robsonu da bekliyoruz artik 7 mi olur 8 mi bilememde kesin yazilmasi lazim adam resmen oyunun hilesi gibi birsey