27 Ocak 2011 Perşembe

İSVEÇ 1992
























90'ların en sağlam jenerasyonlarından birisi. 1992 ve 1994'te birbirini izleyen turnuvalarda yarı finali gören İsveç'in ev sahibi oldukları turnuvadaki kadrosu.

























Futbolu bıraktıktan sonra din adamlığına soyunan Anders Limpar, Sami Hyypia ile birlikte her adı geçtiğinde "Türk mü yahu bu adam" diye tartışılan "Hakan Mild" (bir bağlantısı yoktur, Hakan Kuzey dillerinde, özellikle de İsveö'te rastlanan bir isimdir), kumarbaz Tomas Brolin, Brolin'in yanında hep amca çocuğu gibi kalan Jonas Thern, hayali silahşör Kennet Anderson, İsveçten çıkan ilk zenci olduğu dedikoduları dolaşan Martin Dahlin, egzantrik kaleci Tomas Ravelli, Galatasaray'la şampiyonluk yaşadıktan sonra sahaya inen taraftarlardan korkup Almanya'ya kaçtığı öne sürülen Roger Ljung (şampiyonluk maçında bir de golü vardır) ve niceleri...

6 yorum:

Gajdop dedi ki...

Håkan orcinali de, milliyetci gencler atlamasin "Hookan" okunur, hakanlan alakasi yok.

Strömberg de "mobilet ense" tipi sacta son nokta bu arada

Her Yol Roma dedi ki...

Takımı Gündüz Vassaf çalıştırıyomuş heralde..

Eray Güleryüz dedi ki...

USA 94'teki frikik organizasyonu dün gibi aklımda.

murdock dedi ki...

bu albüm full doldurduğum ilk panini albümüydü. paso roland nilsson çıkardı pakette kafayı yerdim.

onları fulleyip hediye futbol toplarını aldıktan sonra kaybolmalarına göz yuman aklıma tüküreyim.

ozan dedi ki...

fotoğrafı olmayan ingesson gerçekten çok akıllı bir orta sahaydı. Ada'da top koşturmuş Schwarz da aslında o 90'larda başlayan modern ön libero anlayışının kuzeydeki ilk temsilcilerinden, bu kadrodaki hali olmasa da bundan sonraki 4-5 senede çok üstün bir yetenek sayılabilirdi. Brolin ise kendine yazık etti o apayrı. Ravelli de efsane bir kaleci sayılabilir belki. Andersson'da tam bir pota altı oyuncusuydu ki Fenerbahçe yılları da dahil Target Man familyasının futbola en güzel armağanıdır ve Taffarel'i ayağının dışıya avlaması da bu familyanın çok nadir yaptığı egzantrik gollere örnektir bence (bir diğeri hakan şükür'ün İsviçre'ye attığı meşhur gol). Gerçekten tam bu başlığa uygun bir takım, çok güzel seçim. Hakan Mild konusuna gelince görüntüsüz CM dönemlerinde insanların ilgisini çeker tabii ki ama şu fotoğrafa 200 metre uzaktan flu bakan biri bile bu adamın Türk olmadığına inanır heralde=)

onurkarakose dedi ki...

:)) gorunce temiz 5 dk guldum.. calisanlarim napiyor bu manyak, kendine kendine guluyor demislerdir muhakkak ama hala suratimda bir gulumseme var, tesekkurler dutchman..

yalniz kadro da ne kadroymus be.. hemde jesper blomqvist falan da yok.. orta alan ve ofans hatti muthis... defans facia tabi :) sanirim 50lerdeki gre-no-li zamanindan sonraki en iyi kadro..