8 Ocak 2011 Cumartesi

TÜRK FUTBOLUNUN ABSÜRD KARAKTERLERİ: BOMBACI EROL USER
























Böyle bir seri için uzun süredir planımız vardı da başlamak bugüne nasip oldu. Önelikle söyleyeyim, seri aynen başladığı tipteki karakterlerle devam edecek. Yani 80'lerin ortasından 90ların sonuna kadar geçen süreci ele alacak. Futbolcu kaçırma, mama, "milyar türk lirası" transfer bedelleri, Beloledici, Haessler, Lacatus'un Türk basınının favori transfer spekülasyon malzemesi olduğu dönemler, taraftarların antrenmana baklava getirmesi ilgi alanlarımız. Tabii bu köşe interaktif gitse daha iyi olur, hafızası "ich"vari olan arkadaşlara ihtiyacımız var. Bizim hatırlamadığımız bir anektodu bir başkası hatırlayabilir. İlki Fenerbahçe'nin bu alandaki en ünlü isimlerinden. Meşhur "Bombacı" Erol User.

Erol User 1990'lı yılların başlarında Fenerbahçe yönetim kuruluna girdiğinde Holger Osieck'i göreve getirmiş, buna bir de Uche Okechukwu, Frank Pingel, Brian Steen Nielsen, Andreas "The Kalas" Wagenhaus gibi isimleri eklemiştir. 1994'te Osieck transferinde kullandığı sahte belgeler sebebiyle yönetim kurulunda ihrac edilen User, daha sonra yolsuzluk suçlamasıyla hapse girmiş, adı skandallarla anılmıştır. User'in Bombacı lakabıyla anılmasının sebebi yukarıda saydıklarımızın yanında yaptığı transferlere (Bülent Uygun, (Mecnu) r v n Çolak) ilave olarak her gün Türk basınına bir bomba sızdırması. Koeman, Matthaus, Klinsmann, Effenberg, Mehmet Scholl gibi isimlerin Fenerbahçe için yazılmasına sebep olmasıdır.


2 yorum:

müşkülpesent dedi ki...

bir keresinda kanal6 dereağzında röportaj yapıyordu erol user'le ve erol user spikere yeni bombalarım var gel söyliyim diyip spikerin kulağına söylüyordu.

bir başka bu adamla ilgili anım da yıllar sonra yeğeni mi kızı mı ne öyle birisiyle tanışmıştım soyadından sormuştum da kız şok olmuştu nerden tanıyosun diye, bombacı erol'u kim tanımaz.

her boku bilen adam dedi ki...

naçizane tavsiyelerim :

celalettin bilgiç ( bir ara FB hangi yabancıyı getirse yanında bu adam olurdu. sonra İtalya'dan Zeman'ı getirmişti. takım elbiseli göbekli bir ağbiydi. sonra birden zeman'ın tercümanı oldu. garip yerlerden çıkıp dururdu. geçen gün yolda gördüm kendisini. ne alakaysa)

Saffet Susiç'in tercümanı : bu ağbiye ayrıca hastaydım. maç sonları Saffet Susiç sadece "dbriçka mıbriçka" der susar ama ağbimiz gençliğe hitabeyi okur gibi gibi coşardı. "Çocuklar ellerinden geleni yaptı, bugün iyi oynadık ama işte futbolda bazen bunlar oluyor, artık yapacak bi şey yok takdir-i ilahi..." diye upuzun tercümesini(!) yapar Saffet Susiç de aval aval "ulan ben bunları mı dedim diye bakar dururdu ağbimize.

Faruk Yiğit : İlk insan Faruk.

Coulybaly : Anadolu^yu elinde yaka mikrofonuyla gezen muhafazakar tv kanalı programcıları bile bu adam kadar dolaşmadı daha.

Mario Berk-Celal Kolot ikilisi : ben uzun süre bunları tek kişi zannediyordum.

yazdıkça yazıyorum yalnız. beni konuk yazar al daçmen başgaaaaaaaaaaaaaaaan!!!