30 Mart 2011 Çarşamba

GEORGE COSTANZA ANAYASASI part I



Zamanında yaptığımız Jeff Murdock anayasasının üzerinden bir hayli uzun zaman geçmişken TV tarihinin en efsane karakterlerinden birisinin de serisine yer verelim artık. Seinfeld'in en önemli artısı, tüm dizilerin elinde diğerlerinin önüne çıkmış 1 "bomba" karakter bulunmasna rağmen, bu sayının Cosmo Kramer ile beraber 2 olmasıdır. Ama aslında Seinfeld, Jerry Seinfeld'in değil George Costanza'nın dizisidir. Zaten dizinin Jerry Seinfeld'le birlikte diğer yazarı Larry David George Costanza'nın ta kendisidir. Dizideki birçok olay gerçekten başından geçmiştir (istifa ettikten sonra pişman olup, ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi tekrar işe gitmesi gibi).

Yukarıdaki video, onun mütemadiyen pişman olduğu evlilik kararı sonrası nişanlılık döneminde, Elaine'in nişanlısı Susan'la arkadaş olması ve Susan'ın George'un arkadaşlarının arasına girerek, George'un nişsanlısı kontenjanından çıkıp direk arkadaş kontenjanına dahil olma sinyalleri üzerine George'un isyanını anlatıyor. Independent George vs. Relationship George....George'un müthiş tasvirine dikkat.

GEORGE: Ah you have no idea of the magnitude of this thing. If she is allowed to infiltrate this world, then George Costanza as you know him, Ceases to Exist! You see, right now, I have Relationship George, but there is also Independent George. That's the George you know, the George you grew up with -- Movie George, Coffee shop George, Liar George, Bawdy George.

JERRY: I, I love that George.

GEORGE: Me Too! And he's Dying Jerry! If Relationship George walks through this door, he will Kill Independent George! A George, divided against itself, Cannot Stand!

(Elaine enters)

GEORGE: You're Killing Independent George! You know that, don't you?

Jeff Murdock Anayasası

3 yorum:

kramerman dedi ki...

George'un telesekreter mesajı da gözden kaçmasın lütfen :)

epsvl dedi ki...

Anayasanın ikinci maddesi George'un iş yapmama taktikleri olsun :)

melih çoşkun dedi ki...

george'un yanında bir de kramer anayasası olursa enfes olur=)