27 Mart 2011 Pazar

SPORTING LİZBON'DA KOLTUK KAVGASI




















Sporting Lizbon'da başkanlık seçimleri dün yapıldı. Seçimler öncesinde adayların neredeyse tümü teknik direktör adaylarını hatta bazıları getirecekleri futbolcuların isimlerini açıklamıştı. Favorilerden Bruno Carvalho'nun (resimde) teknik direktör adayı Marco van Basten'di. Van Basten geçtiğimiz hafta içi Lizbon'a geldi ve taraftarların coşkulu katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi. St. Marco'nun yardımcısı dahi belliydi. 2001-06 arasında Maritimo'da top koşturmuş, sonra da bu takımda 2009-10 sezonunda antrenörlük yapmış, Portekiz futbolunu çok iyi tanıyan ve dilini de bilen, Mitchell van der Gaag (aşağıdaki yazıya dikiz) yanına oturacaktı. Ayrıca Carvalho'nun arkasında Rus sermayesinin de olduğu söyleniyordu ve önümüzdeki transfer döneminde 50 milyon euroluk bir transfer bütçesinin masada olacağı vaadi dolaşıyordu. Seçimde daha az şans verilen José Dias Ferreira'nın adayı Rijkaard'dı. Pedro Baltazar ise kazanması halinde teknik direktörlüğe Zico'yu getireceğini, ayrıca Royson Drenthe'yi de transfer edeceğini söylemişti çoktan. Yani bu işe ne sonuç olursa olsun bir yerinden Hollanda'ya dokunuyordu. Üstelik hem Rijkaard hem de Va Basten'in menajeri aynıydı, Perry Overeem. Ancak bir aday daha vardı. Henüz teknik direktör adayını açıklamamış olan ve "outsider" olarak görülen Godinho Lopes (aşağıda).
















Dün yapıldı seçimler
. 14.000 kişilik bir katılım oldu ve bu kulüp tarihindeki en büyük üçüncü katılımdı. Oy sayımı 20:00'de sona erdi ve sayım bittiğinde saatler bu sabaha karşı 04:00'ı gösteriyordu. Sonuçlar açıklanmasına yakın ortalık karıştı.

İlk önce saat 04:56'da sürpriz isim Godinho Lopes'in kazandığı açıklandı. Seçimden zafer bekleyen Bruno Carvalho yandaşları ile Lopes yanlıları birbirine girdi ve güvenlik kuvvetleri olaya müdahale etti. Ardından saat 05:15 sularında Lopes zafer konuşmasını yaparken, Carvalho taraftarları yeni seçilmiş başkanı istifaya çağırdı. Dakikalar sonra Lopes bir güvenlik çemberiyle beraber gizli bir odaya alındı. 05:24'te Bruno Carvalho kürsüye gelip kendi yandaşlarını sakin olmaya çağırdı ve resmi sonuçlar açıklanana kadar beklemelerini istedi.



















Dedikodular ilk sayımda Carvalho'nun 600 oyla kazandığını, ikinci sayımda ise Lopes'in 300 oyla öne geçtiğini, seçime hile karıştırıldığını söylüyor. Öyle ki Portekiz basını baskıya ilk sayım sonrası girdiğinden Carvalho'nun başkanlığını müjdeleyen sayfayla çıktılar okuyucularının karşısında.

























Godinho Lopes'in henüz hoca adayı belli değil ama Luis Felipe Scolari ya da Braga'nın hocası Domingos Paciencia'nın listenin başında olduğu, ayrıca Ezequiel Garay ve Hugo Almeida'nın da peşinde olduğu Portekiz basınınca yazılıp çiziliyordu

Gelişmeleri aktaracağız ama şimdilik Sporting'de Hollandalıların saltanatı askıya alındı. Kulüp bir çok olaya gebe orası belli ve birçok kişi seçimi aslında kazanan Carvalho'nun katakulliye kurban gitmesi sebebiyle maçlara gitmeme tehditini savuruyor.

Hiç yorum yok: