21 Nisan 2011 Perşembe

CEZAYİR 1982







1982 Dünya Kupası'nın mağduru, Batı Almanya ve Avusturya'nın kendi aralarında yaptıkları "kardeş maç" sonucu 6 puan toplamasına ve Almanları mağlup etmesine rağmen gruptan çıkamayan ve FIFA'nın bu olaydan sonra grupların son maçlarının aynı anda oynanmasına karar verdiği Cezayir takımı. Ülke tarihinin en başarılı Dünya Kupası takımıdır aynı zamanda.

Bir takımın hepsi mi kıvırcık olur arkadaş. Bir tek yaradan Djaadoui kardeşime gülmemiş...Ayrıca Arabesk filminin kötü adamı Necati Bilgiç'in figüranlığını yapan Bouzid Mahyouz'a da dikkat...

2 yorum:

raul #7 dedi ki...

98 de Faslıların isyanını hatırlıyorum. brezilyanın grupta durumunu netleştirip son maç iskoçyaya kaybetmesiyle dumur olmuşlardı. brezilyayı biraz da yersiz olarak sorumlu tutmuşlardı.

Adsız dedi ki...

Bu takimda ozellikle Belloumi ve Madjer one cikmislardi . Bu turnuvada tuttugum Almanya'yi Madjer'in golu ile 2-1 yendiklerini hatirliyorum. Aynı madjer Bayern mUnich'e de Sampiyonlar liginde TOPUK ile attıgı gol ile hatirliyorum . Bu arada o zaman tabii kimsenin haberi de yok seyrederken Cezayir'i zayif takım hesabından degerlendirdik hep ama bakiyorum takımın yarısı Fransa'da oynuyormus ! Bizde sadece Engin verel :)