28 Nisan 2011 Perşembe

İSPANYOL BASININDA MERİÇ TUNCA SESLERİ

















AS Gazetesinin Real Madrid'in resmi olmayan yayın organı gibi çalıştığı bir devlet sırrı değil. Dün akşamki maçtan sonra da ortalığı bulandıracaklardı elbet. Zamanında Barcelona'nın attığı golün ofsayt olduğunu iddia ederken, çizgi halindeki rakip oyuncuyu yoketmiş gazete sonuçta, o resim de yazının sonunda. Dün akşam saat 23:00'de gazete internet sitesinde Pepe'nin kırmızı kart gördüğünü soldaki resimle verdi. Görüldüğü gibi Pepe'nin Dani Alves'in bacağına yaptığı müdahale açık. Ancak 20 dakika sonra akılları başlarına gelmiş olacak ki resmi değiştirip sağdakini koydular. Böylece "topa müdahale kardeşim" diye çıkış yapacak yüzleri de oldu. Girişte bahsettiğim olay ise çoktan efsane oldu. Hala duymayanlar için geliyor. Barcelona'nın şubat ayında Atletic Bilbao'ya attığı golün ofsayt olduğunu iddia etmek ayrı, Alves'in hizasındaki oyuncuyu Turist Ömer'in Uzay Yolu'na gitmesi gibi ışınlamak ayrı...


12 yorum:

Johan dedi ki...

bu hareketin kırmızı olmaması gibi bi seçenek mümkün müdür allah aşkına. bu MORinho hiç utanmıyo konuşurken acaba. neden pepe önceki 2 maçta da atılmadı onu sormak lazım aslında..

Erdal dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=xubvc7ao1HE

floridian dedi ki...

atletico bilbao macinin ikinci resminde de hata var yalniz. sahanin koyu ve acik renk cimlerine bakarsaniz sari cizgi ile paralel olmadigini gorebilirsiniz.
pozisyon ofsayttir-degildir, bilmiyorum ama cizgi yanlis cizilmis.

Rado dedi ki...

Pepe'nin kırmızısı hakkında; Bu haberi yapanın Barcelona tandanslı bir gazete olduğunu varsaysak, ilk önce 2. resmi koyup ardından değiştirip 1. resmi koysa, benzer şeyler söylenmez miydi haklarında? Resimlere photoshop diyen de varmış galiba ki ona ne denir ben bilmiyorum. İnsan en azından resimdeki futbolcuların eline koluna yüzüne bakar, ve fark eder iki resim arasında photoshop değil ''saniye'' farkı olduğunu.

Sorun olmamalı bence.

Rado dedi ki...

http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/en/1330054873516/noticia/Noticia/Television_images_show_that_Pepe_did_not_touch_Alves__leg.htm

barcelona düşmanı falan değilim, Türkiye'de doğan kimsenin de böyle yabancı takımlarla eğer özel bir durumu yoksa bağı filan olabileceğini düşünmüyorum, Rıdvan Dilmen'in doğuştan Katalan gibi maç yorumları filan yapay duruyor bu yüzden. Neyse videodaki görüntüler zaten maç görüntüleri, Barçalıların maç boyu yaptıkları çirkeflikler bu takıma yakışmadı ki Pepe'nin pozisyonunda da değse bile herhalde kramponunun altı filan sürtüyordur. Ben de maçı izlerken o süratle gelen bir Pepe'den o tekmeyi yiyen Dani Alves'in 2 dakika sonra dönebilmesine anlam verememiştim.

CT dedi ki...

Kirmiziyi hala haksiz bulmuyorum ama barcelona tarafindan oynanan tiyatronun da en az mourinho nun taktigi kadar cirkinlestirdigini dusunuyorum.

Bu da rio ferdinand in official twitter accountundan

rioferdy5 Rio Ferdinand
If u ever see me go off on a stretcher then run back on to play i give every1 on here the green light to hit me with a #2footedtackle

Yakup Sabri İNANKUR dedi ki...

Bu hareketten 5 dakika öncesinde bu hareketin muadilini yapan Mascherano'ya sarı kartın çıkması, bu hareketten 5 dakika sonra ise sarı kartı olan Lass'ın, Villa'ya çelmesini kartsız geçen eyyamcı bir hakem vardı.
Barcelona sempatisi normaldir, şu devirde olağandır. Ancak AS Gazetesinin taraflılığının çirkin olduğu kadar, Türkiye'de maç anlatan spikerlerin, yorumcuların ve bilumum medya ağızlarının (yukarıda yorum sahibi Rıdvan Bey'in ne güzel teşbihlediği üzere) doğuştan Katalan gibi aleni taraflıca anlatımları ve bakış açıları aynı derece çirkin.

Herkes Real'in 8 defans oyuncusuyla oynadığını konuşuyor. Dünyanın en iyi takımına karşı 8 savunma oyuncusu ile çıkmak anlaşılabilir. Fakat "dünyanın en iyi takımı"nın Pepe'nin kırmızı kartından daha fazla ve futbolun içinde olan daha başka varyasyonlara ihtiyacı var. 3. maç (90 dakikalar) sonunda toplam atılan gol sayısı 4. 2'si penaltı, 2'si kırmızı kart sonrası. Bu durum sadece Real'in futbol anlayışıyla açıklanamaz.

ozgurr dedi ki...

atletico bilbao'da ne ola ki:)

CDiS dedi ki...

yalnız yukarıdaki görüntüyü izleyince kırmızı kartın abartılı olduğunu düşünüyorum artık..

roland deschain of gilead dedi ki...

orada alves'e darbe var diyenler maçı nerenizle seyrettiniz çok merak ediyorum. herhalde hakemle aynı organı kullandınız

DenizEr dedi ki...

memlekette kraldan cok kralci var (barca icin diyorum yanlis anlasilmasin :)

tamam barca guzel oynuyor, takdir ediyoruz ama rakipler ne yapacak? buyrun oynayin mi diyecek her zaman? Bence real gayet guzel mucadele etti. Adebayorun aparkatlari disinda kasaplik bi durum yoktu ortada... kirmizi da agir kacti, Pepe sohretinin kurbani oldu biraz.

Flying Dutchman dedi ki...

@ozgurr

Club de Atletico Bilbao :))

Şimdi gelelim şu video ve faul olayına.

Bu video eğer üzerinde oynanmadıysa (Madrid medyası olunca şüpheleniyorum :)), Alves'e bir darbe falan olmadığı ortaya çıkıyor. Benim için bir oyuncuya kırmızı kart çıkması için darbe olması gerekmez ender durumlarda ki bence bu da öyle bir durum. Alves bu pozisyonda numara yapmıştır yapmamıştır orası ayrıdır da burada Alves'in ayağı havada değil yerde olsa, bir daha sahada görüşümüz 7-8 ay sonrasını bulurdu.