7 Mayıs 2011 Cumartesi

BUNDESLIGA'NIN DIBI KAZAN



















Ömre bedel bir hafta oldu Bundesliga'da. 3 hafta once St.Pauli ile birlikte 2.lige dusmesine kesin gozu ile bakilan Borussia Monchengladbach 9 puani haneye yazinca ortalik karisti. Sezonun hayal kirikligi adamlarindan Magath'in Wolfsburg'u da evinde Kaiserslautern'e kaybetti. Eintracht Frankfurt'un durumunu anlatmak icin ayri bir yazi lazim. 18 Aralik 2010 tarihinde Bundesliga devre arasina girdiginde 7 galibiyet 3 beraberlik ve 3 maglubiyeti vardi. 2011 yilinda tam anlamiyla coktuler. 16 macta sadece 2 galibiyet alabildiler. 4 beraberlik ve 10 maglubiyet onlari bugunku 17. siraya oturttu. Takim 2011 yilinin ilk 8 macinda gol dahi atamadi. Skibbe de bu tablo sonunda kapinin onune kondu. Yerine yolu Turkiye'den defalarca gecmis bir adam geldi. Christoph Daum. Degisen bir sey olmadi, o enkazi kaldirmak kolay degildi, olmadi da zaten. Bugun kendi evlerinde Podolski'nin Kölnüne maglup oldular 2-0. Son 10 dakikada Köln eger yakaladiklarini atsa 5'e varirdi ya...Mac sonrasi taraftarlar sahaya inmeye yeltendiler. Baskan Peter Fischer bizzat tribunlerin onune gidip tabiri caizse "yalvararak" onlari geri dondurdu.




















Gelecek hafta bir baska omre bedel hafta olacak. Frankfurt 34 puanla 17., Monchengladbach 35 puanla 16., Wolfsburg 35 puanla 15. sirada. Bundesliga'da son iki takim dogrudan bir alt lige duserken, 16. takim, 2.Bundesliga'nin ucuncusu ile karsilasiyor. Frankfurt sampiyon Dortmund deplasmaninda rehavetten yararlanmaya calisacak. Monchengladbach Hamburg, Wolfsburg Hoffenheim deplasmaninda. Yani haftaya 3 deplasman taraftarindan birisi bayram yapacak, birisi nefes alacak digeri kabusu yasayacak.

Bayern'e gelince. Van Gaal donemi boyunca onun yaninda oturan Andries Jonker onun gidisinden sonra takimin basinda ciktigi 4 macta, Bayern 18 gol kaydetti ve 4 gol yedi. St. Pauli deplasmaninda bugun 8-1 kazandilar ve Mario Gomez bu sezonki ucuncu hat-trickine imza cakti. Bu 1971-72 sezonunda Bayern formasiyla 6 kez hat-trick yapan Gerd "Der Bomber"Muller'in arindan gelen en iyi performans. Ribery de 2 gol atarak Bundesliga tarihinin en cok gol atan Fransizi olma dalinda 4 yil boyunca Werder Bremen formasi giymis Johan Micoud'yu yakaladi..31 gol...


3 yorum:

arancia meccanica dedi ki...

nereye yazsam bilemedim; Évian Thonon Gaillard FC hakkında yazı istiyoruz.

Flying Dutchman dedi ki...

Takipteyiz merak etmeyiniz, yakında gelir, 4 senede 3 lig atlayacaklar boru değil :)

arancia meccanica dedi ki...

evet, kesinlikle önünü kesmeliyiz bu yükselişin. :)