19 Mayıs 2011 Perşembe

RONALDO LA LIGA REKORUNA DOĞRU


















Yusuf Altuntaş zamanında Galatasaray'ın şampiyonluğa ulaştığı 1987-88 sezonunun sonundaki Galatasaray-Adana Demirspor maçında takım 4-0 öndeyken ve Tanju 38 goldeyken, ceza sahasına dalmış, kaleciyi geçmiş ancak topu boş kaleye yuvarlamayarak Tanju'yu beklemiş, Tanju da arkadan gelip 39.golünü atarak tarihe geçmişti. O rekor halen kırılabilmiş değil. Ronaldo'nun 33 maçta attığı 38 golü görünce o aklıma geldi. Villarreal deplasmanında attığı 2 gol ona bir rekoru egale etme imkanını verdi. İspanya futbol tarihinde bir sezonda 38 gole ulaşan sadece 2 oyuncu var. Telmo Zarra ve Hugo Sánchez. Zarra 1950-51 sezonunda Athletic Bilbao ile 38 gol atarken, Meksikalı taklacı ise 1989-90 sezonunda John Benjamin Toshack'ın Real Madrid'inde bu başarıya imza atmıştı. Real haftaya Almeria'yı konuk ediyor ligin son maçında ve Portekizli rekoru tek başına ele geçirebilir. Bu seozn tüm kupalar dahilinde ise 53 maçta 51 golü var. Onu geçen tek bir isim var sadece, Leonel Messi. 52 golü var. Bu 2 oyuncu bu sezon Avrupa'da 50 gol barajını aşan tek oyuncular. Ronaldo 38 lig golünün yanında 7 Copa del Reyve 6 da Şampiyonlar Ligi golüne imza attı. Ayrıca Villarreal'e attığı ilk gol onun kariyerinde, lig maçlarında attığı 150. golü idi. Sporting Lizbon'da 2002-03 sezonunda 3 gol atmıştı, Manchester United hesabına 2003-09 arasında 84 gol kaydetti. 2009'dan beri de Real formasıyla ligde 64 golü var.













Yukarıda ise Ronaldo'nun Real formasıyla çıktığı toplam 88 resmi maçta attığı 84 golün maç içindeki skora göre dağılımı var. Çarpıcı bir dağılım. Ronaldo maç 0-0 giderken tam 22 kez gol perdesini açmış. Farkı 2'ye çıkaran, 20, 3'e çıkaran 30 golü var ama takımı örneğin geride giderken maçı beraberliğe getiren sadece 5 golü var.

Villarreal'e attığı gol onun Sarı Denizaltılara attığı toplamdaki 7. golü idi. Getafe ve Málaga ile birlikte Ronaldo en çok onların ağlarını sarsmayı seviyor.

3 yorum:

esen dedi ki...

"ama takımı örneğin geride giderken maçı beraberliğe getiren sadece 5 golü var"

Iyi de istatistigi goreceli dusunmek gerek, Real Ronaldo katildigindan beri oynadigi maclarda kac kere geriye dustu ki? (ve o maclarda acaba Ronaldo hic sahaya ayak basti mi, yoksa sakat miydi?)

Takim pek geriye dusmediyse Ronaldo ne yapsin :)

Devil dedi ki...

Bu adamın fiyatı niye 80 milyon € diyenler için en iyi cevap. Adam atıyor beyler:-)

QuaresmA dedi ki...

Dünya'nın en iyi oyuncusu diyorduk, kontra atak topçusu muymuş ? Ronaldo dedik, Youla çıktı.