24 Mayıs 2011 Salı

ŞAMPİYONLAR LİGİ UĞRUNA....















Bizim Tuncay zamanında blogda sormuştu. "Kaptanı olduğunuz halı saha takımının şirketlerararası turnuvada final oynayacağı maç mı, desteklediğiniz takımın Şampiyonlar Ligi finalinde oynayacağı maç mı?" diye. Cevaplar neredeyse yarı yarıyaydı. Buradan hareketle eski bir hikayeyi anlatalım. Üniversite yılları. Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsünde fakülte turnuvasındayız. Takımın gruptaki zorlu maçı üstten aldığım dersin vizesine denk gelmiş. Çağdaş Devlet Düzenleri. Öyle bir denk getirmem lazım ki normalde 1,5 saat olan sınav süresi bana 45 dakika zira çıkıp kampüsteki halı sahaya yetişeceğim. Kulakları çınlasın Prof. Dr. Mustafa Erdoğan Brezilya Başkanlık Sistemini sordu. Artık o gazla Brezilya parlementosunu mu yoksa Mazinho, Bebeto, Garrincha'yı mı anlattım hatırlamıyorum. Verdim çıktım, halı sahaya koştum. Dersten geçtim, halı saha da 5 yedik afedersin. Şampiyonlar Ligi sponsoru Heineken'in öncülük ettiği bir kamuoyu araştırması da buna benzer...Takımınızın Şampiyonlar Ligi finali uğruna neleri feda edersiniz?

15 ülkede, 18 yaş üstü 5.638 erkek arasında yapılmış araştırma. Dünya üzerindeki erkeklerin yarısından fazlası (% 52) , takımının Şampiyonlar Ligi finali'ni kazandığını görmek için Adriana Lima'yla bir randevuyu çöpe atmaya hazır...Mantıklı...% 62'si ise sevgili randevusunun üzerini hiç düşünmeden çiziyor. % 44'ü arkadaşının düğününde şahit (best-man) rolünü direk başka birisine devrediyor. Sevgilinin ailesiyle ilk kez buluşulacak bir randevuyu ekmeyi göze alanların oranı ise % 55. İspanya ve Brezilya'da % 22 oranında erkek evliliğini maç uğruna ertelemekte bir sorun görmüyor. Ancak komik de bir beklenti var. Araştırmaya katılan erkeklerin % 75'i bu seçimleri insanların anlamasını bekliyor...Yazık...
İtalyanlar anketin sonunda takımına en sadık taraftar kitlesi çıkmış ( % 45), Hollandalılar 5 44'le onları izliyor. Aşağıda erkeklerin Şampiyonlar Ligi uğruna feda edeceğiz Top 10 olay var.

1-Bekar evinde arkadaşın vereceği parti (% 62)
2-Eş veya sevgili ile randevu (% 58)
3-Sevgilinin ailesiyle ilk kez buluşma (%55)
4-Patronla önemli bir toplantı(48)
5-Annenin doğum günü (46%)
6-Nikah şahitliği (44%)
7-Evlilik yıldönümü (44%)
8-Sevgilinin doğum günü (44%)
9-Üniversite mezuniyet balosu (43%)
10-Önemli bir hastane randevusu (43%)

1 yorum:

Rado dedi ki...

şampiyonlar ligi bir yana, bu sene doğum günüm Fener'in lig maçına denk gelmişti İBB ile oynadığı. 2. sevgilime durumu anlatıp, ilkimin maçında yerimi almıştım statta, hiç de pişman olmadım.

14 şubat da yine içerideki kayseri maçına denk gelmişti bu yıl ama yok o kadarına gücüm yetmedi :)