15 Haziran 2011 Çarşamba

RIJKAARD VE BILBAO'DA SEÇİM


















Frank Rijkaard Galatasaray'daki teknik direktörlük görevinden ayrıldığından beri 3 kez adı göreve dönüş için gündeme geldi. Birincisi Sporting başkanlık seçimlerindeydi. Blogda geniş ayrıntısını verdiğimiz ve yılan hikayesine dönen seçimi, hocalık için Rijkaard'ı düşünen José Dias Ferreira değil, "outsider" Godinho Lopes kazandı. 1 ay önce de beklenildiği gibi Braga'nın hocası Domingos Paciencia göreve geldi. Rijkaard'ın ikinci kez gündeme gelişi, Al Shabab'ın önerdiği yıllık 2 milyon euroyu geri çeviremeyen (Twente'de 500 bin kazanıyordu) Michel Preud'homme'un yerine Twente hocalığı için oldu. Sonuncusu ise Athletic Bilbao için. Ancak yine bir başkanlık seçiminin arka planında. Bilbao kulübünde yıllarca futbol oynamış Josu Urrutia başkanlık adayı ve teknik direktör kozu da Rijkaard. Seçim 7 temmuzda. Şu andaki başkan Fernando Garcia Macua yine aday. Kazanırsa son 4 senede fena işler yapmayan Joaquin Caparros göreve devam edecek. Kulislerde Ronald Koeman adı da ortalarda dolaşıyor. Koeman'ın İspanya macerası ona Valencia ile bir Kral Kupası kazandırmıştı ama La Liga'daki performansı o kadar kötüydü ki sezon bitmeden kapının önüne kondu. Kuponu yatmış Fikret Engin'in Bay Tahmin'de "ya o Koeman'ı görsem...fena yapıcam...." dediği dönem Valencia dönemidir.

Bu arada laf aramızda Hollanda basınının konuyla ilgili yorumlarından bir parça alalım. "Rijkaard Barcelona gibi elinde iyi malzeme olan takımlarda başarılı oluyor ama yetenek yoksunluğunda (Sparta ve Galatasaray gibi) hüsrana uğruyor...."

4 yorum:

Junior dedi ki...

Abi Bilbao uzun zaman aradan sonra gayet başarılı bir sezon geçirmedi mi, yeni başkan adayı neden ellerinde başarı elde etmiş ve etmeye devam edecek gibi gözüken bir adamı kovup Rijkaard'ı getirmeyi vaat eder ki? Bunlarda da bizi aratmayan hadiseler gırla gidiyor herhalde.

meinkissen dedi ki...

Ingiltere'de de adi cok gecti. Haberlere göre bizzat Aston Villa yönetimine kendisi is basvurusunda bulunmus.

Halim dedi ki...

arastirmaci kilmliginiz ile on plana cikiyorsunuz. acaba ilerde bu konular hakkinda yazarmisiniz ?

-bahis sektorunde donen paralar
-saç ektiren futbolcular
-formasinda kirmizi/mavi olmayan rus kulupleri vs vs

Arrow Cave dedi ki...

Rjkaard her zaman kadro kalitesinden başka derdi olmadı ki yönetime her zaman bu konuda dem vurdu oysa ki güzel oyun oynatabiliyor..