31 Temmuz 2011 Pazar

KÜÇÜK ADAMIN BÜYÜK HAYALİ

















31 Ağustos 2010'da Üwe Rösler Molde'nin başına geçtiğinde takım küme düşme korkusu yaşıyordu. Rösler daha önce de Lilleström ve Viking'in teknik direktörlüğünü yapmış ve iyi sonuçlar almış bir adamdı. Molde'nin başına geldikten sonra kalan 8 maçta 6 galibiyet ve 2 beraberlik aldılar ve ligi 40 puanla 11. sırada bitirdiler. Rösler takımın 22 haftada topladığı 20 puanı 8 haftada toplamış, 11 gol atıp 3 gol yemiş ve ortalığın tozunu atmıştı. Ancak sezon bittiğinde görevden ayrıldı. Böyle bir durumda aslında Rösler'le devam etmemenin intihar olacağını söyleyenler olabilir (Rösler geçtiğimiz ay sürekli dile getirdiği Premier Lig'de teknik direktörlük arzusunu gerçekleştirmek için Brentford'un başına geçti). Molde ise kendi içinden bir adama döndü. Futbol dünyasının en sevilen adamlarından Ole Gunnar Solskjær'e. İlk 3 maç onlar için pek iyi geçmedi. 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldılar. Temelde yanlış gibi görülebilecek bu hareket bugün ulaştığı sonuç açısından doğrulanmış durumda. Molde (takipçisi Tromsø'den 2 maç fazlası olduğu halde) 6 puan farkla zirvede. 17 maçı geride bıraktılar ve ligin bitimine kadar 13 maç daha oynayacaklar. Son 8 maçta 7 galibiyet aldılar. Önümüzdeki 2 hafta peşpeşe Rosenborg ve Lilleström ile çok kritik 2 maç oynayacaklar.

Molde'nin tarihinde lig şampiyonluğu bulunmuyor. Son ikisi 2000'li yıllarda olmak üzere 7 tane ikincilikleri var. Bu sezon onlar için tarihe geçebilir. Takımın 10 numarası Magne Hoseth 1998-2004 yılları arasında da Molde forması giymiş ve o yıllarda gelecek vaad eden bir oyuncuydu. 2004 yılında FC Copenhagen'a transfer oldu. Orada 1 yıl geçirdikten sonra Valerenga ile ülkesine döndü. 1 yıl sonra da evi Molde'ye.Bu sezon attığı 7 golle takımın başarısında önemli bir paya sahip Davy Claude Angan, 19 yaşındaki Amerikalı defans oyuncusu Joshua Gat, İsveçli sağ kanat oyuncusu Mattias Moström, Molde altyapısından yetişen daha sonra Manchester United'a transfer olan (Old Trafford'un Apprenticeleri yazısında ondan bahsetmiştik), Solskjær'in gelişi ile Molde'ye dönen 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Magnus Wolff Eikrem takımın önemli oyuncuları. Eikrem, Solskjær'inNorveç'teki futbol okullarından çıkmış, Man. Utd dönemlerinde rezerv takımda yine Norveçli teknik adamla çalışmış bir isim, dolayısıyla onun favorilerinden.

Ancak Molde'nin önemli bir kaybı da var. Bu ay içinde FC Copenhagen'a transfer olmuş olan Senegalli Pape Pate Diouf. Diouf 12 golle ligden ayrılmasına rağmen hala gol krallığında ikinci sırada. Molde onsuz 2 maç oynadı ve 2'sini de kazandı ancak bu onu aramayacakları anlamına gelmiyor.

Solskjær'in takımının Flying Dutchman lanetinden uzak olmasını diliyoruz.

Hiç yorum yok: