18 Temmuz 2011 Pazartesi

S.S.C.B. 1990

























Euro 1988 finalinden sonra Dünya Kupası'nda toslayan Sovyetler Birliği'nin 1990 kadrosu. Doğum gününün olduğu ay Marco van Basten'den hediyeyi alan Rinat Dassaev, İlhan İrem'in Sovyetler'deki ikizi Sergei Aleinikov, Tınaz Tırpan'ın belalıları Oleg Protasov ve Aleksandr Zavarov, adından dolayı Türkiye'deki mahallelerde nice çocuğun maskarası olmuş Ivan Yaremchuk ve nicesi.....Takım Arjantin, Kamerun ve Romanya'nın olduğu grupta sonuncu olarak turnuvaya veda etmişti.

6 yorum:

yorgunforvet dedi ki...

"Ya Roma'ya - ya komaya" başlığı attıran kadro !!!!

15 Kasım 1989 Son maçımız sscb ile simterpol Lokomotif stadında... kazanırsak, gidiyoruz, berabere kalırsak Avusturya maçının sonucunu bekliyoruz. (sscb zaten garantilemiş gibi!)

Tanju sakat gibi, rıdvan yeni iyileşiyor, recep-rıza-semih ve kalede engin.

pratasov bi tane attı, bir de beşiktaşlı gökhan kendi kalesine enteresan bi gol attı. İtalya 90'a gidemedik.

ertesi gün milliyetin manşeti:merhaba hüzün!

raul #7 dedi ki...

şimdi olsa bu cccp;toplasan belarustan ukraynadan rusyadan.. zevke bak hocadaki

onurkarakose dedi ki...

su panini 90'i gormek icin temizinden 500 tl verirdim; ne kadar tesekkur etsem azdir dutchman.. bu arada biraz oncesine kadar 90'da sovyetlerin yedek kalecisinin cherchessov oldugunu saniyordum.. protassov, sheva'ya ne de cok benziyormus da farkinda degilmisiz (sovyet topraklarinin son yillarda cikardigi en iyi 2 golcu bu adamlar).. bir de, adamlar inanilmaz yasli gosteriyorlar; gorlukovich'i kuzey ingiltere'de preston'a falan koy, 55 yasinda ciftci diye tanit, hic sasirmam.. tiplere bakinca rusya'da gercektende cok sey degismis..

n0s dedi ki...

mihaliçenko eksik

Flying Dutchman dedi ki...

nasıl eksik, ikinci resimde sağ üstte ya...

n0s dedi ki...

bende körlük başlamış =)