18 Temmuz 2011 Pazartesi

EREDIVISIE 2011-12'YE DOĞRU: DE GRAAFSCHAP



















De Graafschap, bu sezon 57. yılını kutluyor. Eş durumundan Black Pearl'ün takımı diye çok falso vermeyelim diyorum ama, bu 57 yıllık tarihinde ne kazandığı bir kupası ne de kayda değer bir başarısı var Doetinchem takımının. Ha öte yandan Hollanda'nın nüfusu 100 binin üstündeki birçok şehri takım çıkaramazken bu 56.000 nüfuslu kentin (kasaba diyelim) Eredivisie'de mücadele edebilmesi takdire şayan. Hollanda futbolunda önemli bir yer sahibi olan Ernie Brandts, adını söylememizin yeterli olduğu Guus Hiddink bu takımdan çıktılar. Klaas-Jan Huntelaar ve Luuk-Siem de Jong kardeşler gibi son dönemin yıldızları De Graafschap altyapısının ürünleri. Ama bütün bunlar, takımın, lig tarihindeki en iyi derecesinin 1996-97 sezonunda elde edilen sekizincilik olduğunu değiştirmiyor. Black Pearl'ün lafıdır, "bizim takım ikinci lig için çok güçlü, birinci lig için de çok zayıf" diye hakkı var.

Bağlantı
2 sezondur takımın başında olan Darije Kalezic, Belçika'da Zulte Waregem'in başına geçtiğinde, onun boşluğunu, Go Ahead Eagles'da 3 sezondur çalışan Andries Ulderink doldurdu. Geçtiğimiz yıl attığı 12 golle takımın en golcü ismi olan Rydell Poepon takımda kaldı. 2008-09 sezonunda Kayseri macerası kabus olan Muslu Nalbantoğlu takımın kaptanı. Nalbantoğlu'nun Kayseri'den ayrılırken "hayatımın en büyük hatasını Türkiye'ye gelerek yaptım" demişliği var. 2008-09 sezonundaki AEK macerasından sonra ülkeye dönen Youssouf Hersi de kadroda ancak defansta çok önemli bir yeri dolduran Jordy Buijs'un NAC Breda'ya gidişi onlar için çok büyük bir kayıp.

Maskotları, Guus adında (evet isim babasını doğru tahmin ettiniz) bir zebra olan, Süperçiftçiler (Süperboeren) lakaplı, 12.600 kişilik, ama tasarımı başarılı, alçakgönüllü stadyumun takımı bu sezon da küme düşme hattından uzak kalmaya çalışacak.

Sırada: Vitesse

Eredivisie 2011-12'ye doğru: RKC Waalwijk

Eredivisie 2011-12'ye doğru: S.B.V. Excelsior
Eredivisie 2011-12'ye doğru: VVV Venlo

1 yorum:

Ku.Ba dedi ki...

"bizim takım ikinci lig için çok güçlü, birinci lig için de çok zayıf"

Belçika liginde iyi iş yapar o halde.