17 Temmuz 2011 Pazar

SERGIO ZIJLER














Ajax altyapısı "De Toekomst"un ürünlerinden birisi daha Türkiye'de. Ligin yeni takımı Orduspor, Surinam asıllı Sergio Zijler'ı renklerine bağladı. Zijler Rotterdam'da doğmuş bir Surinamlı. Surinamlı nüfusunun en fazla olduğu kentte doğmuş olmasına rağmen Ajax altyapısına girdi genç yaşta. Ancak Ajax onda pek gelecek görmediğinden Zijler FC Twente ile kontrat imzaladı. 19 yaşında Twente'de forma giymeye başladı ama kadroya girmesi oldukça zordu zira önünde Blaise N'kufo gibi bir kulüp efsanesi vardı. Buna rağmen ilk onbirde çıktığı ilk maçta, takımı Groningen'i 7-1 mağlup etti ve bu gollerden 2'si ona aitti. Fred Rutten onun geleceği için takımdan ayrılmasına karar verdi. 3 sezon boyunca Tilburg şehrinde mücadele verdi Zijler ve bunların son ikisinde takımın değişmez oyuncusuydu. O aralar geleceği ile ilgili "Manchester City fena olmaz aslında" diye şaka yapıyordu.

Geçtiğimiz sezonun başında kontratı sona erdiğinde birkaç kulüp onun peşindeydi ama denendiği Metz, Polonia Warsaw gibi kulüplerde muvaffak olamayınca NK Rijeka ile 1,5 yıllıkbir kontrat imzaladı. Ancak sadece 4 maça çıkıp pek varlık gösteremeyince serbest bırakıldı. Orduspor için maliyeti olmayan bir transfer. Çok üretken bir oyuncu değil ama kariyeri başaşağı giden Freddy Adu'nun Çaykur Rizespor'da iyi oynamayı hatırladığını da gözden kaçırmayalım. Willem II forması giyerken taraftarların özellikle hızlı kanat bindirmelerini sevdiği bir oyuncuydu. Metin Diyadin onu muhtemelen kanatta kullanacak. Hücum hattında da zaman zaman görev alabiliyor. İtiraf edelim bir kumar oynandı, elin ne kazanacağını göreceğiz. Boyunun 1.65 olduğunu ekleyelim.

2 yorum:

Murad Yıldız dedi ki...

Guzel bir yazi. Orduspor yonetimi transferde cok gec kalsada yerli piyasasanin cok yuksek oldugunu gorup 10 yabanci hakkini da kullaniyor.

Zijler`de 6+2 hatta +2 icin alinmis. Altyapisi`yla bile belli birseyleri kotarabilecek guzel bir kumar. Serbest yerli piyasasasina (Musa Aydin, Selim Teber,Onder Turaci, Ridvan, Berkin Arslan vb) girmeyen Orduspor bu yabanci yatirimiyla umarim sonuc alir.

Ben dedi ki...

Ülkeye bazı oyuncular gelir her transfer sezonu... ''Bunu da nerden bulmuşlar '' deriz hep...
Ama bu yazı ''bunu da nerden bulmuşlar '' dediğimiz oyuncunun da bir ''futbolcu kimliği'' olduğunu gösteren,onu somutlaştıran bir yazı olmuş. Sonuçta yıldız tabir edilen oyuncuların CVsini az çok bilir herkes ama bu tip yazılar ''diğerlerine'' yakınlaşmamızı sağlayan yazılar oluyor. Teşekkürler.