17 Ağustos 2011 Çarşamba

EXTREMELY HOMESICK















Championship Manager'in insanı sinir eden anlarından birisidir. Bir adamı daha eylül ayından gözüne kestirmişsindir. 1 aralık gelip oyuncu Bosman kanunları çerçevesinde serbest kalacak durumda iken anında "approach to sign" diye sokaklarda koşarsın. Ekrana girdiğin anda da kontrat beklentisi ve rakamları gördüğün anda da "tamam" dersin "bitti bu iş". Bedavaya indirirsin adamı, müthiş transfer olarak görünür. Yeni sezon başlar, verirsin formayı, 3 maça çıkar, hop kadroda adamın yanında bir "Unh" yazısı, bir girersin ki "is homesick". Sen 9 ay uğraş, adamın evini arabasını ayarla, 10 numarayı ver, kafadan kadroya yaz, yönetime "bana transfer bütçesi fazla vermeyin, maaşlara yüklenin" mesajını ver, basına "orta sıralar ne demek, pehlivan gibi adam aldık, Avrupa kupalarına gitmezsek şapkamı yerim" diye bas havanı, adam evladı torun daha üçüncü maçta "ey Stockholm, hey Stockholm, ozan yurdu behey Stockholm" diye ülkesini arasın.

Belçika kulübü Lierse'in başına gelen de bu oldu.Lierse'in Mısır Premier Ligi'nde oynayan pilot takımı Wadi Degla'nın 30 yaşındaki orta saha oyuncusu Ashour El Takky, 5 gün önce Belçika'ya gelerek kontrat imzaladı ve takımla antrenmanlara çıkmaya başladı. Geçtiğimiz sezon attığı 8 golle takımının en golcü ismi olmuştu. Gel gör ki, eleman devasa piramitten sfenksten gelip, 2 çikolata 30 santim boyundaki işeyen heykelle milletin kandırıldığı ortamı gelince "asrın hatası" deyip ülkesine dönme kararı aldı. Atladığı gibi Kahire'ye geri döndü. Bu homesick, başka homesick anlayacağınız.

Bu arada Wadi Degla ve Lierse'in pilot takım hadisesinin daha da ileri götürüp armaları da birbirine benzettiğini söyleyelim. Mısır takımı 2002'de kurulmuştu ve başka bir arması vardı ancak aşağıda görüldüğü gibi ortaklıktan sonra arma değişikliğine de gittiler.












Laf buraya gelmişken, 1996-97 sezonunda,gençlerden oluşan bir kadroyla Lierse'i Belçika şampyionu yapan Eric Gerets'e de selam yollayalım. O şampiyonluk Lierse'in tarihindeki üçüncü ve son şampiyonluğu oldu ki son kez 1960'da şampiyon olmuşlardı.

1 yorum:

delorean dedi ki...

Eleman da Zidan'a benziyor yalnız.