18 Ağustos 2011 Perşembe

SÜPER KUPA'NIN UNVANLARI














Futbolun güzelliği bu işte. Skorun gidip geldiği ve 3 kez dengenin bozulduğu, sonucu son bölümde tayin olan Barcelona'daki bir El Clasico'nun sonunda saha içindeki adamlardan çok saha kenarındaki adamların ve hatta Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'nda 32 yıl çalıştıktan sonra emekliliğini bekleyen amca havasındaki bir adamın meşhur olması da karşımıza çıkabiliyor. Dün akşamdan sonra elimizde konuşacak çok şey kaldı ki itiraf edeyim 6 tane Real Madrid - Barcelona derbisinden sıkılmış haldeydim. Zaten İspanya Ligi'nin dönüştüğü profilden kaynaklanan rahatsızlığım, boksta aynı rakiplerin mücadele ettiği 5 aya sıkışmış 6 ayrı maç dolayısıyla biraz daha artmıştı. Ama itiraf etmek lazım final kendine hastı. "Bizim için sezonun en önemsiz kupası" diyen Mourinho'nun maç sonundaki hali ona o laflaru yedirecek cinsten. Portekizliye az sonra geleceğiz. Gece saha içinde yine bizim Play Station çocuğuna yaradı. Süper Kupa maçları öncesi Messi 5 Süper Kupa maçında 5 gol atmıştı ve bu dalda Raul'u yakalamak istiyordu. Raul'un 12 İspanya Süper Kupası maçında 7 golü vardı. "Leo" attığı 3 golle sayıyı 7'ye getirdi ve bu dalda da tahta oturdu.

Messi 2006-07 sezonunda Espanol ile oynanan kupada gol atamamıştı. Ardından önce 2008-09 sezonunda Sevilla'ya 3, izleyen sezonda da Athletic de Bilbao'ya 2 gol atmıştı. Aşağıda kupanın en golcü 4 ismi sıralanıyor.













Messi, Real Madrid'e attığı gol sayısını da artırdı toplamda. 15 resmi maçta 13 golü var. 8 kez La Liga'da, 2 kez Şampiyonlar Ligi'nde ve 3 kez de Süper Kupa'da. Arjantinli İspanya kariyerinde sadece Atletico Madrid'e daha fazla gol attı. 12 maçta 14 gol. Daha önemli istatistik ise, Barcelona, Messi'nin en az 1 gol attığı iç saha maçlarında üstüste 65. kez mağlup olmadı. 60 galibiyet ve 5 beraberlik var tabloda ve bu 65 maçta toplam 99 gol attı Messi.

Guardiola'nın aldığı 11. kupa da onu kulüp efsanesi Johan Cruijff'la skoru eşitlemesini sağladı. 2008-09'dan beri görevde olan Pep'in, 3 lig, 1 İspanya Kupası, 2 Şampiyonlar Ligi, 3 İspanya Süper Kupası, 1 Süper Kupa ve FIFA Kulüpler Kupası şampiyonluğu var.

1 yorum:

raul #7 dedi ki...

Raul'a 7 çok yakışıyor