9 Ağustos 2011 Salı

TOPİCİ KİTLİYORUM ARKADAŞIM



















Belçikalı kaleci Stijn Stijnen Beerschot AC (eski adıyla Germinal Beerschot) takımına transfer oldu. Tamam da böyle çok önemli olmayan bir transfer için yazıya ne gerek var denebilir. Ama bu transferin arkasında başka bir hikaye var.

Şubat ayında Club Brugge, 11 yıldır kulüpte görev alan ve son 4 yıldır da 1 numaralı kaleci durumunda olan Stijnen'ın sözleşmesini ani bir kararla feshetti. Stijnen hatırlarsanız 2010 yılının başlarında Trabzon'un çok sık radarını çevirdiği bir pazar olan Belçika'da, transfer dedikodularının konusu olmuştu. Brugge yönetiminin bu kararının sebebi sonradan anlaşıldı. Stijnen'ın çok uzun yıllar boyu, Brugge'un resmi olmayan taraftar forumlarına üye olduğu ve takma bir isimle, kulüp yöneticileri, takım arkadaşları ve başkanlar hakkında atıp tuttuğu ortaya çıktı. Örneğin kendisine, kaleci pozisyonunda rakip olan takım arkadaşlarının yeteneklerini kötüleyen, bu oyuncuları genç takımdan çıkaran altyapı antrenörlerine lanet yağdıran Stijnen'ın mesajlarında zaman zaman, kendisine çok yakın bir kişinin kaleminden çıkmış gibi yazılmış mesajlar var. Örneğin sitedeki diğer kullanıcılar, bu çakma kullanıcı hesabının sahibine (yani Stijnen'ın ta kendisine), "Stijnen'ı neden bu kadar seviyorsun?" diye sorduklarında, "ben her kulüp efsanesini severim" şeklinde cevap veriyor. 30 yaşındaki kaleci sadece kendi takımıyla da kalmamış. Brugge'la Belçika şampiyonluğu yaşamış, eski hocası Trond Sollied Heerenveen'in başında iken, 2008 yılında Heerenveen kulübünün forumuna üye olup, taraftarların nabzını yoklamak için "Stijnen eski hocasıyla buluşacak diyorlar, kendisi milli takımın da kalecisi, youtube videolarına bir bakın" dediği ve link verdiği de biliniyor.

Belçika'nın en ünlü spor kanalı Sporza'nın gazetecilerinin ortaya çıkardığı bu ufak çaplı skandal sonucu, bir IT uzmanı, mesajların Stijnen ve kardeşinin bilgisayarından geldiğini saptamıştı ve Brugge kaleciyi anında kapının önüne koydu. 3 aylık bir aradan sonra kariyerine Beerschot kentinde devam edecek. Onların da bir taraftar forumu var, admin şimdiden üyeliği kapatmıştır...

2 yorum:

anilkos dedi ki...

bizim ülkemizde de var benzer bir futbolcu, teknik direktör yakalayıp hemen elden çıkartıyor. İsim vermiyim bana bunu söyleyeni zor durumda bırakırım :)

Tigriukas dedi ki...

Herşeye Rağmen İyi bir Kalecidir kendileri :)