9 Eylül 2011 Cuma

ŞAMPİYONLAR LİGİ GERİ SAYIM-4

















Sir Alex Ferguson oynadığı 4 Şampiyonlar Ligi finali ile kariyerinde Şampiyonlar Ligi'nin son maçına en fazla gitmiş 2 teknik adamdan birisi ve bunlardan en başarılı olanı. 1998-99 ve 2007-08 sezonunda takımını şampiyonluğa ulaştıran Ferguson 2008-09 ve 2010-11 sezonlarında Barcelona'ya karşı oynadığı finalleri kaybetmişti. Marcelo Lippi de 4 kez bu mertebeye yükselmiş bir isim ancak İtalyan hoca bunlardan sadece 1 tanesini kazanabildi. 1995-96'da Ajax'ı penaltılarla mağlup etmişlerdi. 1 sene sonra Borussia Dortmund onları Münih Olimpiyat Stadyumu'nda mağlup etti. İzleyen yıl Lippi ve Juventus yine final maçındaydı. Bu sefer Heynckes'in Real Madrid'i onları Mijatovic'in golüyle 1-0 mağlup etti. 2002-03 yılında, yani 4 sezon sonra Lippi yine finaldeydi. Bu sefer karşısına dikilen Ancelotti ve Milan'dı. Kupa tarihinin en zevksiz finallerinden birisinde, 0-0 biten normal süre ve uzatmalar sonunda penaltılarla Rossoneri kazandı. O Ancelotti 3 finalle bu 2 hocayı takip ediyor. Ayrıca kendisi, Ferguson, Hitzfeld, Mourinho, Guardiola ve Del Bosque ile birlikte bu kupayı 2 kez kaldıran hocalardan birisi. Aşağıda final oynayan hocaların listesi var. Eski kaleci-yeni teknik adam ekolünün en başarılı temsilcisi, rahmetli Raymond Goethals'a da bir kere daha tebriği gönderelim.

not: Alperensaylar uyardı, Avram Grant'ın oynadığı final görüldüğü gibi görevi devraldığı Jose Mourinho'ya sayılmış...Observer göreve

7 yorum:

alperensaylar dedi ki...

j.mourinho ne zaman chelsea ile oynadı? avram grant'ın finali mourinho'ya mı sayıldı acaba:)

alperensaylar dedi ki...

ya da allah söyletti bak demek ki bu sene real inşallah 10 yapacak mourinho ile :P

Flying Dutchman dedi ki...

evet Avram Grant'ı adamdan saymamışlar :D
Yazık lan adama oynadığı finali bile almıyorlar

alperensaylar dedi ki...

nabıcan abi mick mccarthy'nin destan yazdığı (!) bir futbol dünyasında avram grant adamdan sayılmıyo :D

Metonet dedi ki...

bu kupayı 3 kez kaldıran demişsin ancelotti için ama bu kupayı 3 kez kaldıran tek isim Bob Paisley. Diğerleri 2de takılıyor.

Flying Dutchman dedi ki...

@Metonet,

o 3 rakamı 2 olacak düzelttim de, Bob Paisley Şampiyonlar Ligi'ne yetişemedi bildiğin gibi.Kupanın eski statüsündeydi o şampiyonluklar. Bu yazı dizisi sadece ve sadece Şampiyonlar Ligi formatı için geçerli.

Metonet dedi ki...

biliyorum da unutmayalım babayı dedim.

Cl'de ilk 3 Alex'e yakışır tabi. onu da belirtelim. Bu arada Jose'nin Porto'sunu saymışlar ama takımın adını yazmamışlar.