12 Ekim 2011 Çarşamba

EURO 2012 ELEMELERİNİN EN ÜRETKENLERİ

















Hollanda dün İsveç'e 3-2 mağlup olarak Almanya'nın 10'da 10 unvanına ortak olma şansını tepti ama Klaas-Jan Huntelaar elemeler sonucu, tüm oyuncular içerisinde en üretken oyuncu oldu. Schalke 04'ün yıldızı attığı 12 golle gol kralı olmakla kalmadı, yaptığı 2 asistle de toplam 14 puana ulaştı. Onu takip edenler ise 6 gol atıp 6 asist yapan Dirk Kuijt ve 5 gol atıp 7 asist yapan (bu alanda lider) Mesut Özil. Her ikiside 12'şer puan topladılar. Huntelaar aynı zamanda en efektif oyuncu. Bu 14 puanı 690 dakikada topladı, yani aşağı yukarı 50 dakikada bir gole doğrudan etki etmiş demek oluyor bu. Klose de 51 dakikada bir golle alakalı bir aksiyonda bulunarak onu izliyor. Klose 9 gol attı ve 1 de asist yaptı. Balázs Dzsudzsák, Mikael Forssell, Zlatan Ibrahimovic, Kim Kallström ve Sebastian Larsson gibi oyuncuların listedeki varlığı, Hollanda'nın bulunduğu ve turnuvaya 2 takım gönderen tak grubun ayrıca bireysel anlamda çok iyi performanların yer aldığı bir grup olduğunu gösteriyor. Aşağıda sırasıyla en üretken oyuncuların attıkları gol, yaptıkları asist, toplam puan, oynadıkları dakika ve ortalamaları var.

2 yorum:

geloraptor dedi ki...

"Balázs Dzsudzsák, Mikael Forssell, Zlatan Ibrahimovic, Kim Kallström ve Sebastian Larsson gibi oyuncuların listedeki varlığı, Hollanda'nın bulunduğu ve turnuvaya 2 takım gönderen tak grubun ayrıca bireysel anlamda çok iyi performanların yer aldığı bir grup olduğunu gösteriyor."

dan ziyada san marino'nun bu grupta olduğunu gösteriyor bence bu veriler. =)

DenizEr dedi ki...

saka maka bu aralar bizi en cok heyecanlandiran adam Mesut Ozil. Barca'nin otomatige baglamasinin da bi etkisi var tabii :) insallah boyle devam eder...