10 Kasım 2011 Perşembe

GURBETÇİNİN DAMAK TADI-6




















Efendim "ecnebi"nin sosisi olmadı sucuğu milföy hamurunun içine koyup fırınlarda sattığı, sonu "broodje" ile biten ve duruma göre içinde "frikandel" denen bizim sosise benzeyen, içinde kasapların elinde kalan et artıklarından olduğu yönünde dedikodular dolaşan ama Hollandalıların bunu hiç takmadan giriştikleri (bu cümle ne zaman bitecek merak ediyorum) abur cubur türünü, bu ülkedeki 4. yılımı bitirirken henüz tatmış değilim. Tatmayı da düşünmüyorum. Gelin görün ki bizim Türk marketleri de beklenen hamleyi yapmışlar ve bizim sosisi alıp, sandviç ekmeğine koymuşlar ve sonrada ekmeği kapatmışlar. Sonra da ambalajlayıp satıyorlar. Gurbetçi teknolojisi tabii. BiYe şeklindeki ismi eğer " Allahaşkına Bir Ye" lafının en saf hali ise eğer söyleyecek laf yok. Her şey tamam da, paketin üstünde, Hakan Şükür'e benzeyen arkadaş kimdir onu çözemedim.

4 yorum:

raul #7 dedi ki...

:D

dchetin dedi ki...

Almanya'daki orjinali BiFi'dir. Aralarındaki isim benzerliği sadece rastlantı olamaz sanırım.

anial dedi ki...

ama cantona bu!

Jules dedi ki...

Genelde cepte kalan son 80 centin harcandigi milfoy hamuru olmasa hayatta yenmeyecek sey. Sausage roll diye de bilinir kendisi. Ogle yemeginde AH'dan bos ekmek yiyen Hollandalilar icin yine de buyuk gelisme ;)