24 Kasım 2011 Perşembe

KUTSAL ZEVKSİZLİK













Hollanda'nın futbol dergilerinden ELF Voetbal, 30. yaşını kutlamak için, okuyucularına son 30 yılın en kötü formalarını sormuş Hollanda futbolunun önemli isimlerine. Dennis Bergkamp, Johan Derksen, Ruud Gullit, Willem van Hanegem, Kees Jansma, Bert van Marwijk, Joop Munsterman, Marc Overmars, Robin van Persie ve Rafael van der Vaart'ın yer aldığı anket grubuna yöneltilen soru neticesinde, 1988 Avrupa Şampiyonası'nda Hollanda'nın giydiği forma, ülke milli takım tarihinin en kötü forması seçilmiş. Tabii o formanın, o kupayı, hem de ezeli rakip Almanya'nın evinde kaldırdığını biliyorsunuz. Ancak bu forma listenin tepesinde değil. % 7,7 oyla üçüncü sırada. En tepede ise % 40,6 oy alan, 1997-98 Bochum deplasman forması birinci sırada (aşağıda).



















2. sırada oyların 20,3'ünü alan, Heerenveen'in bu sezonki deplasman forması var. Neden bu kadar kötü bulundu çok açık. Net bir aşırma var. Bari farklı ülke takımından aşırsaydınız.






















3. sırayı, NEC'in 1980'li yıllardaki forması, Euro 1988 Hollanda milli takımı formasıyla paylaşıyor. Her 2 forma da % 7,6 oy aldılar.

























4. sırada bu tür anketlerden hiç eksilmeyen bir forma var. 1993-94 Hull City iç saha forması. Kaplanı kaplanlığından utandıracak meşhur forma. 5. sıra Palermo'nun pembe formalarına gitmiş.

















6.lıkta da yine 2 forma var. Go Ahead Eagles'ın 1995-96 deplasman forması ve St. Pauli'nin 2005-06 sezonundaki çadır bezi forması.




















Bir de bizim seçimlerimiz vardı zamanında. Ona da buradan buyurun.

Bu Forma Kutsal Değil Nasip Olmasın Kimseye
En İyi 10 Forma Tasarımı

3 yorum:

M.Cagdas dedi ki...

Allah allah ben halbuki begenirdim turuncu Hollanda formasini. Belki o bana futbolu sevdiren efsane adamlar giydigi icindir, gozumde ayri yeri vardir.
Leopar formasi cok fena yalniz.

roland deschain of gilead dedi ki...

bence bu hollanda milli takım forması tarihin en iyi 1-2 dizaynından olabilir.

raul #7 dedi ki...

nec forması hoşuma gitti aslında