30 Kasım 2011 Çarşamba

MYRATH

























Sevgili okuyucular biz sağlam dinleyicilerin Oriental Metal, cahil-i cühelanın "jın jın jın distorşın ne fark var kardeşim" diye adlandırdığı evladıyelik müzik akımının bir başka güzide temsilcisi ile karşınızdayım. Ha benim cümlenin içinde "metal" lafını geçirdiğime bakmayın zira Tunuslu grup Myrath'ın yaptığı müzik türüne Oriental Metalden çok "Fasıl Metal" diyesim geliyor. Gözleri sürmeli arkadaşımız Zaher Zorgati'nin vokallerini üstlendiği, 2001 yılında, henüz 13 yaşında olan gitarist Malek Ben Arbia'nın kurduğu Myrath 2010 yılında çıkardığı Desert Call albümü ile çıkışa geçmiş bir grup. 2007 yılında, Zorgati öncesi vokalleri üstlenen Tarek Idouani zamanında Hope adında bir debut albümleri de var ama asıl kadroyu 2007'de toplayıp onları dünyaya tanıtan 2 tane albüm çıkartıyorlar. ilk ikisini söyledik, üçüncüsü de Tales of the Sands. Son derece hoş bir kapağı olan bu albüm grubun şimdilik geldiği en üst nokta. Albüm yaylı çalgılar ve darbuka ile süslenmiş Under Siege şarkısıyla açılıyor. Ardı ardına gelen Braving The Seas, albümden çıkan (aşağıda) ilk single Merciless Times, hemen ardından albümün isim şarkısı Tales of the Sands ile de akıp gidiyor. Beyond the Stars isimli, 9 numaralı şarkı ise resmen bir demlenme eseri.

Tabi ki albümü dinleyenler muhtemelen Orphaned Land ile ortak noktalar bulmaya çalışacaklar. E grup da zaten Orphaned Land ile beraber birçok konser verdi Avrupa'nın dört bir yanında. Bu tür işleri, Türk "rakı aleminin" bilindik enstrümanları ile heavy metal sentezini seven ya da bugüne kadar arayan (çünkü böyle çalışmalar pek yaygın değil) varsa bu albüme balıklama atlasın. Bana göre 2011'in en iyi 10 albümünden birisi. Aşağıya da aldım Merciless Times'ı.

1 yorum:

U. dedi ki...

abi sorun bende, orası kesin de, ben bu oryantal -senin deyiminle fasıl- metal olayına alışamadım bi be (adamlar candır eyvallah, ama buna orphaned land de dahil). zira bir giriyorsun metalarchives'a, bir giriyorsun progarchives'a, hayvan gibi ratingler afedersin. tüm reviewler mi iyi olur arkadaş? hayır, çevirip yeniden dinleyeyim, belki ısınırım bu kez diyorum, her seferinde daha önceki saniyelerde playlist değişiyor :). hell yea long live ol'skull diye biter bu yorum.