15 Aralık 2011 Perşembe

ADRIAANSE CEZALARI


















Geçtiğimiz hafta sonu Sydney FC'nin Gold CoastUnited ile oynadığı maçta, Sydney oyuncusu Steve Shannon, maçın 93. dakikasında skorun 0-0 olmasından hareketle, oyunu kendi lehlerine çevirmek için kurnazlığa başvurdu ve rakibin Hollandalı defans oyuncusu Peter Jungschläger ile girdiği ikili mücadelede kendini yere bıraktı. Kendi deyimiyle "yere düştüğü anda hata yaptığını anlayan" Shannon kendi sahasına doğru olay yerinden uzaklaştı. Ancak Sydney kulübü yetkilileri bu centilmenlik dışı hareketi affetmediler ve Shannona para cezası verdiler. Aşağıda bu olağandışı cezaya rakip olabilecek, bugün Twente'nin başında olan Co Adriaanse'nin onu Hollanda'da ünlü yapan özelliklerinden birisi olan disiplini sonucu verdiği cezalardan bir demet var. Hollanda'da "Pyscho Co" olarak da bilinen ve bir dönem ismi Galatasaray ile de ciddi olarak anılan Adriaanse'nin 1992-97 yılları arasında görev yaptığı Ajax genç takımında tüm oyuncuları yere yatırıp gelişigüzel birini kaldırarak tümünün üstüne basmasını istemişliği de vardır. Kendisi hakkında muhtemel Türkiye dedikoduları peydah olduğunda yazdığımız bir yazı da burada.

1-2000-01 sezonunda Ajax'ın başında iken Bogdan Lobont'un maç öncesi taktik toplantısı sırasında cep telefonunun çalması Romen kaleci için bir kabus dönüşür. Adriaanse Lobont'u izleyen hafta öğle vakitlerinde kulübün telefon şubesinde çalışmaya gönderir. Adriaanse Ajax görevi sırasında laf dalaşına girdiği PSV başkanına, Eindhoven'ın "ışık şehri" olarak bilinmesinden hareketle "konuşan abajur", Marco van Basten'e de "iyi bir at oldunuz diye iyi bir jokey olacağınızı sanmayın" demiştir.

2-1997-2000 yılları arasında çalıştırdığı ve takımı Şampiyonlar Ligi'ne sokarak bir mucizeyi gerçekleştirdiği görevi sırasında takım Belçika'nın Gent takımıyla bir hazırlık maçı oynar. Kaybederler. Ertesi günkü antrenmanda Adriaanse arabasına atlar, bütün oyunculara da kendisini arabasıyla takip etmesini ister. Öyle yaparlar. Adriaanse antrenman tesislerinden 13 kilometre uzakta durur. Tüm takımdan araba anahtarlarını alır, sonra da arabasına atlayıp tüm takımı önüne katarak koşturur. Tesislere gelindiğinde anahtarları geri dağıtır. Ama şöyle bir sorun vardır, tüm oyuncuların arabaları 13 kilometre uzaktadır. Oyuncular gerisini geriye yürürler.

3-2002-05 yılları arasında AZ, bir lig maçında Adriaanse'nin beğenmediği bir performans ortaya koyar. İzleyen antrenmanda tüm oyunculara antrenman sahasında Paskalya Yumurtası aratır. Saatler süren arayışlar sonucunda Holalndalı ortada bir yumurta falan olmadığını açıklar.

4-Yine Ajax dönemi. Aron Winter takım yemeğine geç gelmiştir. 45 saniye...Akibeti yemek sonunda belli olur. Tüm mutfak ekibiyle beraber bulaşıkları yıkar.

5-Şota Arveladze basın toplantısına geç kalmış ve kendisini resmen topun ağzına koymuştur. Gürcü futbolcu Adriannse tarafından basın odasının etrafını 10 kez koşmakla cezalandırılır (Ajax basın odasının çevresi yaklaşık 40 metre denilebilir.

Co Adriaanse

1 yorum:

Arrow Cave dedi ki...

Gayet iyi bir hocaymış bizimkiler böyleleri lazım..