21 Aralık 2011 Çarşamba

AMSTERDAM'DA İSTİLA

















Az önce meydana geldi olay. Ajax-AZ maçı. Hollanda Kupası çeyrek finale kalma mücadelesi. Ajax 1-0 önde. Arena tribünlerinden bir taraftar sahaya iniyor, AZ kalecisi Esteban Alvarado'ya hücuma kalkıyor, Alvarado son anda bunu görüyor ve uçan tekmeler havada çarpışıyor. Kosta Rika'lı kaleci yere düşen taraftara 2 tekme daha sallıyor ve o sırada güvenlik yetişiyor. Maçın hakemi Bas Nijhuis, AZ'li oyuncuların delirmeleri eşliğinde kırmızı kartını Alvarado'ya çıkartıyor ve hoca Gertjan Verbeek takımı sahadan çekiyor...Görüntüleri şuradan izlemek mümkün.

Olay daha çok sıcak ve üzerinen 1 saat ancak geçti. Ne olacağını göreceğiz. AZ'in sahadan çekilmesi masaya gelecektir ama o taraftarın elinde bir bıçak olabileceği gerçeği de göz ardı edilmemeli. Gelişmeleri aktaracağız.

5 yorum:

sy dedi ki...

umarım az üst tura çıkar. taraftarın oyun esnasında sahaya girmesi zaten olay, bir de kaleciye saldırması.. az bir şey değil. kaleci o noktada taraftarın suratını dahi dağıtsa "kendini savunma"ya girer.

hollanda insanını tahmin ediyorsam verbeek çok eleştirilecek. ben doğru yaptığını düşünüyorum.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Helal olsun lan o hocaya elinden öpülesi

Alessandro Di Pantone dedi ki...

herif üzerine geliyor savuşturuyorsun yere düşüyor ve zaten başkaları da gelmiş oraya, daha neyin artistliğini yapıyorsun Alvarado? Verbeek'e hiç girmiyorum bile.

Uğur dedi ki...

şahsen taraftarın tekmesine karşılık olarak ilk yaptığı müdahaleyi anlar ve haklı bulurum ama taraftar yere düştükten sonra attığı o 2 tekme onu tamamen benim gözümde haksız duruma düşürür. o taraftar yere düştükten sonra güvenlik görevlilerinin gelmelerini bekleyebilirdi ama hayır öfkeyle tekmelemeyi tercih etti. hakem bence doğru karar vermiştir kırmızı kart çıkarmak ile.

orkunberk dedi ki...

sadece post'u okuyunca yerdeki saldırganı tekmelemesini çok gereksiz bulmuştum. Ama Alvarado yerdeki şahısı tekmelemese, o şahıs pek yerde duracağa benzemiyor, kalkıp yine saldıracakmış izlenimi veriyor.