8 Aralık 2011 Perşembe

DINAMO 7AGREB


















Hadiseyi uzun uzadıya anlatmaya gerek yok, zaten tüm dünyanın 7 gündemine girdi. Hollanda'daki hemen her evrağın altına, evrağı imzalayanlar için "bu evrağı tamamen doğru bilgiler vererek ve dürüstçe imzalıyorum" notunu düşen ve bu yüzden sokakta dağıtılan bedava kahvaltı keklerine hücum etmekten başka (bu beleşçilikleri dillere destandır o ayrı hikaye ya) sürekli kuralcılık ve sistematik hayatı benimsemiş Hollanda halkı, dün Zagreb'de Dinamo Zagreb-Olympique Lyon maçının ilk yarısının 1-1 bittiğini görünce maç sonundaki o acaip skoru tahmin etmiyordu elbet. 5. gol sonrası Gomis'e göz kırpan Hırvat oyuncu Domagoj Vida'nın maçtan önce bahis bürosundan çıkarken (elinde kuponla) çekilmiş görüntüleri de işe tuz biber ekti. Özellikle Dinamo kalecisi İvan Kelava'nın golledeki çuvaldan hallice davranışları, takımın savunma hattının performansı, pozisyon alışları, düne kadar grupta 2 gol atmış Lyon'un (bunları da sadece iç sahadaki Dinamo maçında atan) bir anda 7 gol birden atması elbette burna kötü kokular getiriyor.

Ajax Genel Direktörü Martin Sturkenboom "bizim elimizden çok şey gelmiyor, gün boyu olanları medyadan takip ettik ve federasyondan yardım istedik. Top UEFA'da" şeklinde görüş bildirdi. Kulüp ayrıca resmi siteden de UEFA'yı göreve çağırdı ve ayrıca UEFA'ya maçla ilgili bazı noktaların açığa kavuşturulmasını isteyen bir soru listesi gönderdi. Frank de Boer skoru "manidar" olarak nitelendirdi ve bir şüphe varsa kesinlikle araştırma yapılması gerektiğini belirtti. UEFA'dan ise şu ana kadar yapılan açıklama hakem raporlarının beklendiği ve çarşamba günü oynanan maçlarda şike ihtimalinin araştırılacağı şüpheli bir durumun bulunmadığı.

Tabii dedikodu kazanı daha beter. Platini'nin vatandaşlarını kupada tutmak istemesinden tutun da Lyon'un Dinamo Zagreb oyuncularını 2,1 milyon euro karşılığında satın aldığına kadar giden geniş bir yelpazede bir dolu şey konuşuluyor. Tabii Dinamo Zagreb kulübü bu söylentiler üzerine "maçta şike zapıldığı iddiası skandal bir iddiadır" şeklinde beklenen bir açıklama yaptı ama işin içinde Zdravko Mamic gibi bir adam olunca akla gelen şeyler pek olumlu değil. Kendisi hakkında birkaç şey karalamıştık daha önce. Çok yakında bir yazı daha göreceksiniz. Artık burada mı olur Hayatım Futbol'da mı, onu göreceğiz.

Dinamo Zagreb'in rekorunu da atlamayalım. Hırvat takımı turnuva tarihinde, grup maçlarında 20'den fazla gol yiyen ilk takım oldu ve 4 takım tarafından paylaşılan 19 barajını aştı. Bu takımların listesi aşağıda.















Öte yandan Bafetimbi Gomis de attığı 4 gole hem lig tarihinde bir maçta en fazla gol atan oyuncular listesine adını yazdırdı hem de 7 dakikada attığı 3 golle, Mike Newell'in 1995'te sahip olduğu Şampiyonlar Ligi'nin en hızlı hat-trick performansı rekorunu kırdı. Newell o sezon Blackburn Rovers formasıyla Rosenborg karşısında 31 ve 40. dakikalar arası 3 gol atmıştı. Gomis dün 45 ve 52. dakikalar arası aynı performansı tekrarladı. Aşağıda Devler Ligi'nin bir maçta 4 gol kaydına muvaffak olmuş isimleri var.

Hiç yorum yok: