27 Aralık 2011 Salı

MÜNİH SANA YAKIŞIYOR















Bert van Marwijk geçtiğimiz hafta kontratını 2016 Avrupa Şampiyonası'nın sonuna kadar uzattı. Hollanda halkının neredeyse tümü ondan son derece memnun. Bugüne kadar basınla ilişkileri belli bir seviyede tutması, takım içindeki anlaşmazlıkları asla dışarıya taşımaması, oyuncularını basın önünde sürekli basın önünde savunması, frikikleri kimin atacağı üzerine, hem de maç içinde kavgaya tutuşacak kadar çocuklaşabilen oyuncuları yönetmesi, Nigel de Jong'a zaptedilemeyen günlerinde mesaj yollar şekilde onu bir süre milli takıma almaması ve net bir uyarı vermesi ve her şeyden önemlisi geldiği ilk günden beri "göze hoş gelen futbolla artık şampiyonluklar kazanılmıyor, ben Total Futbol değil kazanan futbolu oynamak istiyorum" felsefesini aşılamaya çalışması (Robin van Persie 2 hafta önce "kazanmak için estetik oynamak zorunda değilsiniz" şeklinde bir demeç verdi) ve tabii dönemi boyunca Hollanda'nın elemelerde müthiş bir performans göstermesinin üzerine bir de Dünya Kupası finali oynaması onun karnesine yazdığı iyi notlardı. Bütün bunlar bir araya gelince, sürekli mantıklı olanı yapmayı düşünen ketum adam herkesin kalbini kazanmayı başardı (şahsıma göre tek belirgin hatası Dünya Kupası finalinde, 105. dakikada yaptığı Van Bronckhorst-Edson Braafheid değişikliği yerine pili bitmiş olan Arjen Robben'i çıkarıp Ibrahim Afellay'ı almamasıydı,maçtaki genel felsefesine uyacak şekilde defansif güvenceyi tercih etti).

Van Marwijk'ın yeni kontratında "eğer Avrupa'nın üst düzey bir kulübünden teklif gelmesi halinde sözleşmeyi feshedebilir" şeklinde bir madde var. Bunun üzerine Hollanda'da 11.299 kişinin katıldığı bir anket düzenlendi ve hocanın hangi kulübe uyabileceği yönünde bir sıralama çıktı. Bayern Munich 2.164 oyla tepede. Ardından 4 İngiliz kulübü geliyor. Bizzat Van Marwijk'ın teklif geldiğini itiraf ettiği Valencia listede yok. Oylamanın sonucu aşağıda.

Kulüp Oy
Bayern München 2.164
Liverpool 1.795
Arsenal 1.410
Manchester United 1.331
Tottenham Hotspur 886
Barcelona 488
Chelsea 394
Internazionale 373
Manchester City 286
Real Madrid 253
Juventus 207
Diğer: (örn: AC Milan, PSG) 1.333


Jokkebrok

1 yorum:

Arrow Cave dedi ki...

Barcelona'ya uyduğunu pek sanmıyorum tabii Guardiola halefim budur dediği takdirde olabilir..

Barcelona'nın ekol olarak benimsediği şu an İspanya uyguluyor Hollanda ise eski Hollanda'ya nazaran gönüllerin şampiyonu değilde finalist olabiliyor artık tabii Van Bommel'in De Jong'un ne kadar kasap olduğunu anlatmamıza gerek yok.

Özellikle kazanmak odaklı hocaya Liverpool'un daha çok ihtiyacı benim görüşüm Bayernden daha çok yakışır..