22 Aralık 2011 Perşembe

YUVADAN UÇACAK İLK 11




















Kış transfer dönemi başladığında Eredivisie'de oynayan birçok oyuncuya talipler olacak ve elbette transferler de yapılacak. Hollanda artık bir basamak lig olarak görüldüğünden transfer dönemleri kıvama gelmiş oyuncular için bir çıkış kapısı durumunda. Zaten bazı oyuncularla çoktan bağlantıya geçen kulüpler var hatta bir tanesinin transferinin resmiyet kazanması an meselesi. Aşağıda göreceksiniz. Hollanda'da devre arasında takımlarından ayrılabilecek oyunculardan bir maç kadrosu.Diziliş 4-2-3-1

1-Remko Pasveer (Kaleci-Heracles): Bu adam Türkiye;'de forma giyse soyadından üretilecek espri sayısını düşünemiyorum. Neyse ki kaleci olduğundan belki kurtarabilirdi. Fulham David Stocdale'i kiradan geri çağırınca, Ipswich Town onu mercek altına aldı. Menajer Paul Jewell onu bizzat tribünden izledi.

2-Simon Poulsen (Sol bek-AZ): Aston Villa'nın scoutu, Hollandalı Artur Numan Danimarkalıyı birçok kez tribünden izledi. Poulsen'in de Premier Lig'de oynama hayali var. AZ'in zirvede olmasında büyük payı var ama yuvdan uçma zamanı gelmiş olabilir.

3-Jan Vertonghen (Stoper-Ajax): Stoperdeki partneri Vermaelen'den 1 yıl sonra o da Arsenal'in yolunu tutacak diye düşünüyordum ama o Amsterdam'da kaldı ve kaptanlık pazubandını taktı. Manchester City, Napoli, Aston Villa ve Newcastle United peşinde. Ben sezonu bitirip sonra da bana müsaade diyeceğini düşünüyorum.

4-Douglas (Stoper-Twente): Hollanda vatandaşlığına geçen ve Bert van Marwijk'tan forma bekleyen Brezilyalı da Newcastle'ın kıskacında. QPR da sırada bekleyenlerden.

5-Gregory van der Wiel (Sağ bek-Ajax): İşte Valencia transferinin açıklanmasına geri sayım yapan oyuncu. Devre arasında bavullarını toplayacak ve Akdeniz'e uçacak. Taraflar anlaştı gibi ve ufak pürüzler kaldı. O kulüple çoktan anlaştı ve 5 yıllık kontrat bekliyor.

6-Kevin Strootman (Sol haf-PSV): PSV onu daha bu sezon Dries Mertens'le beraber transfer tti ama şimdiden talipleri sırada. Bu sene ilk milli maçında golle buluştu. Wesley Sneijder onu Inter'e önerdi ve Liverpool'ın da Lucas Leiva'nın sezonu kapatması sebebiyle onu alternatif olarak düşündüğü söyleniyor.

7-Giorginio Wijnaldum (Orta Saha-PSV): PSV onu bu sezon Feyenoord'dan transfer etti. Yine Liverpool'ın sırada olduğu gelen dedikodular arasında.

8-Willie Overtoom (Sağ haf-Heracles): Hollanda 16,17,18 ve 19 yaş altı takımlarının formalarını giydikten sonra kendisine milli takımda yer edinmesinin çok zor olacağını anlayınca, anne tarafını kullanıp Kamerun'u seçen oyuncu listede Bundesliga'ya yakın olan isimlerden. Wolfsburg ve Werder bremen'in peşinde olduğu biliniyor. Bremen kulübü oyuncunun menajeriyle de resmi bir görüşme gerçekleştirdi.

9-Brett Holman (Sol açık-AZ): AZ'in bu sezon en büyük form patlaması yapan adamlarından birisi (üstte). 2010 Dünya Kupası'ndan beri yükselişini sürdürüyor. Borussia Mönchengladbach onunla ciddi olarak ilgileniyor.Sezon sonu biten kontratını uzatmıyor ve bu da gidişini kolaylaştıracak.

10-Marc Janko (Forvet-Twente): 25 maçta attığı 17 gol ve sonunda bekleneni vermeye başlaması taliplerini de artıracak. Yaz aylarındaBlgona peindeydi ama onun zamanında Red Bull Salzburg formasıyla gollerini sıraladığı Co Adriaanse Twente'nin başına geçince Twente'de kaldı.

11-Zakaria Labyad (Sağ açık-PSV): PSV'nin bu sezon çıkarttığı tüm adamlar nerede ise pazarda. PSV sözleşmesindei opsiyonu kullanmak ve 2016'ya kadar imza attırmak istiyor ama Sporting Lizbon'dan gelen teklifler genç Faslının aklını çelmiyor deil. Üstelik Lizbon'da kendisini 2 Hollandalı Van Wolfswinkel ve Schaars bekliyor olacak.


















Yedekler

Andreas Isaksson (Kaleci-PSV)
Niklas Moisander (Stoper-AZ)
Dusan Tadic (Orta Saha-Groningen)
Karim El Ahmadi (Orta Saha-Feyenoord)
Luciano Narsingh (Forvet-Heerenveen)
Oussama Aissaidi (Forvet-Heerenveen) (üstteki resim)
Ahmed Musa (Forvet-VVV Vnelo)

Teknik direktör: Fred Rutten (PSV)

2 yorum:

serkan dedi ki...

abi NEC Nijmegen VVV Venlo maçını izledin mi? John Goossens diye bi oyuncu gördüm iki tane şahane gol attı duran toptan ve oldukça uzak mesafelerden..
nasıl bir oyuncu acaba genel performans olarak?

aks111 dedi ki...

Kevin Strootman çok iyi bir oyuncu.4-3-3 de orta saha 3 lüsünde wijnaldum ve toivonen oynuyor adam arkayı topluyor tek başına :D.Labyad da lens i kesip ilk 11 i aldı.mertens süper başlamıştı ama sanki düşüşe geçti bu ara.matavz da kötü başlayıp iyiye doğru gitti bana göre.sağ bek sorunu olan takımlarda manolev e yönelebilirler :).sizinde yazdığınız gibi psv hem ara da hem sezon sonunda kapış kapış gider :D.sonra yeni sezona yine ligdeki diğer takımlardan parlayan oyuncuları alarak devam ederler.