25 Ocak 2012 Çarşamba

BEN ŞİMDİ OĞLUMA NE DİYECEĞİM PEPE?




Peşin peşin söyleyeyim bunu hatırlayan liseli değildir. 80'lerin sonunda futbolda şiddet karşıtı politikalardan birini desteklemek için yapılmış bir reklam filmi vardı. 10 yaşlarında bir çocuk babasından kendisini maça götürmesini istiyor, sonunda bir gün eve gelen babasının maça götürme kararı üzerine sevinçten havalara uçuyor, kaşkolu formasıyla maça gidiyor ama maç içindeki sertlikten, tribünlerdeki küfürden korkup her sert harekette her küfürde suratı şekilden şekile giriyor, maç bitip eve geldiklerinde de "anneeeee" diye koşup annesine sarılıyordu. Bir halta yaramadı tabii reklam filmi. Sonra o çocuğa ne oldu bilmiyorum. Elin Almanı bana bu filmi hatırlattı.

Bildiğiniz gibi az sonra, Barcelona karşısına, geçtiğimiz hafta Kral Kupası'nda oynanan maçın rövanşı için çıkacak olan Pepe Messi'ye yaptığı hareketten yırttı. Çünkü ortada bir hakem raporu yoktu. Daha doğrusu vardı da bu hareketle ilgili bir detay yoktu. İspanya'da henüz İngiltere'deki gibi "ben hakemi sallamam arkadaş kapı gibi görüntü var elimde" anlayışı yok. Hal böyle olunca bizimki bu akşam da daha 5. dakikadan yardırmaya başlayacak. Ha öte yandan sırf bu adam, Mourinho, Busquets gibi film adamlar için izliyorum El Clasico'yu zira gına geldi bu iki takımı izlemekten. Pepe'ye ceza gelmedi ama Katalanlara gönül vermiş, Katalunya'da yaşayan bir Alman olan Stefan Froreich, Pepe'yi Barcelona mahkemesine verdi. Código Penal, yani İspanya Ceza Kanunu'nun 147. maddesini ihlalden. Bir de yürek dağlayan açıklama vermiş basına. "6 yaşında oğlum bu görüntüyü gördü. Ben şimdi ona ne diyeceğim, bunlar sahada olan şeyler mi dyeceğim" diye tribünlere de oynamış. Ceza falan geleceği yok tabii Pepe'ye. Bu dünyaya biçmeye gelmiş olan Portekizli mesaisine devam edecek. Allah senin cezanı verecek birini gönderecek ama.......(akabinde Yedi Bela Hüsnü ufuktan belirir)

7 yorum:

Junior dedi ki...

şu herifin bacağını kırana 100 bin lira veriyorum.

raul #7 dedi ki...

her yazı yeşilçamla bitiyor artık :)

M.Cagdas dedi ki...

Benim de aklima Valeranga'ya kaybedilen turdan sonra Besiktasli bir babanin idmana gidip Sifo Mehmet'e "cocugu devre arasi yatirdim, simdi ben ona ne diyecegim" diye aglamasi geldi. Alakasiz gerci ama.. :)

ozan dedi ki...

benim de aklıma beşiktaş taraftarının Valerenga maçından sonraki o sahne geldi başlığı görünce (o maç Carew'in ilk parladığı maçtır). Gözlerim yaşarmıştır gerçekten. Hayatımda çok nadiren o kadar üzülmüşümdür.

anti_silence dedi ki...

pepe pepe pepe bu adama vuranlar busquets'in maçlardaki artistik hareketleri sonucu çaldığı emekleri, messi'nin geçen sene topu bütün gücüyle madrid taraftarlarının suratına vurmasını unutmuşlar belli ki.

selaminko dedi ki...

Bu adamın Lugano ile karşı karşıya oynamasını isterim :) Fantaziye bak :)

Sekhranikos dedi ki...

Yesiç olacaktı şimdi. keserdi hesabını.