11 Mart 2012 Pazar

CONCETTA DI MATTEO VE KADER



Tarih 17 Mayıs 1997. Wembley Stadyumu. Chelsea ve Middlesbrough FA Cup finalinde karşı karşıya. Middlesbrough'nun başında Bryan Robson, Chelsea'nin başında Ruud Gullit var. Maçın henüz başında topu kendi sahasından alan Roberto di Matteo hızla iniyor rakip kaleye ve ceza sahasının dışından şutluyor. Top Ben Roberts'ın koruduğu kalenin üst direğine çarpıp ağlara gidiyor. Başlangıç vuruşundan daha 42 saniye geçmiş. FA Cup finalleri tarihinin en erken golü oluyor bu (sonradan Louis Saha bu rekoru 2009 yılında kırıyor 25 saniye ile).Tüm stadyum ayaklandığında tribünlerde oturan kör bir kız etrafındaki sevinç gösterilerinin abisi sebebiyle olduğunu babasından öğreniyor. Concetta di Matteo, Roberto di Matteo'nun kardeşi, geçirdiği retinis pigmentosa hastalığı sebebiyle gözlerinin önünde sadece gölgeler görebiliyor. 1 gün önce İngiliz basınına "kardeşimin hayata tutunuşu bana bir derstir, onun için kazanmak istiyorum" diyen Roberto çıkıp daha 42. saniyede onu onurlandırıyor. 2-0 kazanıyor maçı Chelsea. İkinci golü atan adam Chelsea'nın siyahi oyuncusu Eddie Newton oluyor.
















 
Yıllar geçiyor aradan, Newton 1999'da Chelsea'den ayrılıyor, alt liglerde oynuyor ama sakatlığı sebebiyle bir türlü dikiş tutturamıyor. Dizindeki sakatlık sebebiyle çekiliyor sahalardan. Müslüman oluyor bu sürede ve Türk asıllı İsveçli Zeliha ile evleniyor.

Yıl 2012. Andre Villas-Boas Chelsea'den kovuluyor. Yardımcısı Roberto di Matteo sezon sonuna kadar menajerliğe getiriliyor. Atamanın ertesinde telefonu açıyor, yıllar önce gözleri görmeyen kardeşini kendisiyle birlikte mutlu eden arkadaşı, West Brom'da da beraber çalıştığı Eddie Newton'ı arıyor. Yardımcısı olması için. Newton düşünmüyor bile. Concetta di Matteo'nun o küçük dünyasını büyüten 2 adam Chelsea'nin başına geçiyorlar...2 teknik adam göreve geldikten sonra çıktıkları 2 maçı da kazandılar...Concetta'nın duaları mı diyelim...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel bir yazı olmuş, emeğinize sağlık. böyle küçük ama önemli ayrıntıları bulup paylaşmanız harikulade.