28 Nisan 2012 Cumartesi

KENDİ ÇÖPLÜĞÜNDE ÖTEMEYEN HOROZ






















Chelsea bu sezon Şampiyonlar Ligi finali oynayacak. Şu anda ligde 6. sıradalar. Hafta içi finale yükselmeleri sonrası Twitter'dan "Şampiyonlar Ligi şampiyonluarı arasında, kazandığı yıl ligini en alt sırada bitiren hangi takımdır, araştırmak lazım" demiştim. Kısa bir araştırma yeterli oldu. Sadece Şampiyonlar Ligi'ni baz alırsak bu alandaki rekor Real Madrid ve Liverpool'a ait. 1999-2000 sezonunda Real Madrid Şampiyonlar Ligi finalinde Valencia'yı 3-0 mağlup ederek şampiyon oldu ama La Liga'yı 5. sırada bitirdi. 5 yıl sonra Liverpool İstanbul'daki o efsane gecede Milan'ı penaltılar sonucu mağlup edip şampiyon oldu ve onlar da Premier Ligi aynı sezon 5. sırada bitirdiler. Chelsea bulunduğu yerde sayıp Allianz Arena'da kupayı kaldırırsa rekoru ele geçirecek.


Eğer tüm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası tarihini baz alırsak rekor 1981-82 sezonunda kupayı kazanan Aston Villa'ya ait. Aynı sezon 22 takımlı İngiltere Ligi'ni 11. sırada bitirdiler. 1974-75 sezonunda Bayern Munich Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kazanırken kendi ligini 10. Sırada bitirmiş. Bu onların 3 sezon üstüste kazandıkları kupanın ikinci sezonuna denk geliyor. En son 2007-08 sezonunda AC milan Serie A'yı 4. sırada bitirip Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı. Sonraki 4 sezonda Avrupa'nın zirvesine çıkan takımlar liglerinde de şampiyon oldular (sırasıyla Manchester United, Barcelona, Inter ve yine Barcelona). 5 sene sonra tekrar Avrupa şampiyonu kendi liginde şampiyon olamayan bir takım olacak.

Son olarak hoş bir not verelim. 1996-97 sezonunda Bayern Munich lig şampiyonu olurken Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşmıştı. 15 yıl sonra roller değişebilir. Dortmund lig şampiyonluğunu ilan etti. Bayern kendi evinde kupayı kaldırmak istiyor.

1 yorum:

Del Piero dedi ki...

Son not çok güzel ve öyle olur umarım :)