10 Nisan 2012 Salı

LAMPARD 150 DEDİ

















Frank Lampard dün akşam Fulham deplasmanında takımına 1 puan getiren golün altına imzasını koydu. Bu golün onun için özel bir önemi var. Çünkü gol, Premier Lig tarihindeki (1992-93'ten itibaren düzenlenen Premier Lig baz alınırsa) 150. golü oldu ve İngiliz orta saha oyuncusunun bu barajı geçen tarihteki 5. oyuncu olmasını sağladı. Lampard 1995-96 sezonunda West Ham United'da kariyerine başlamıştı. O yıl Swansea City'e kiralandı. O sezon golle tanıştı ama Swansea o sırada League 2'da mücadele ediyordu. Hammers'a geri döndüğünde 24 golün altına imzasını koydu Premier Lig'de. 2001 yaz aylarında zengin muhiti Chelsea'nin yolunu tuttu. Fulham'a attığı gol onun mavi formayla 124. golü oldu. Bu sezon 29 maçta 11 golü var üstüste 9. sezon çift haneli sayılara ulaşıyor. Bunu başarabilen Premier Lig tarihinde 2 adam var sadece. Alan Shearer (1 kez) ve Andy Cole (9 kez).  Aşağıda 1992-93'ten bu yana toplamda 150 gol barajını aşan isimlerin listesi ve bu golleri hangi takımlarda attıklarını gösteren bir tablo var.

3 yorum:

Sir Douglas McGiven dedi ki...

Türkçe mi dedi yoksa İngilizce mi?

Hocam siz yapmayın bari... Kullanmayın şu hem klişe olmuş hem de hiçbir anlam ifade etmemesine rağmen yıllardır dillere pelesenk olmuş şeyleri.

LaCatolica dedi ki...

Frank Lampard, ilk West Ham yıllarında taraftarın tepkisine maruz kalmıştı.Amcası Harry Redknapp olduğundan torpilli olduğunu düşünüyorlardı.İlginç bir anekdot işte...

B - T dedi ki...

listedekilerin hepsi ağır forvet... bir orta saha oyuncusunun bu listedekilerle yan yana olması acayip bir olay.