20 Mayıs 2012 Pazar

TROYKA'NIN ZAFER GUNU





















Helsinki sokaklarinda izledik dunku finali. Ne Chelsea ne de Bayern hic kimsenin umurunda degildi cunku bir kac saat once tum ulkenin kanalize oldugu, Erkekler Dunya Buz Hokeyi Sampiyonasi'nin yari finalinde, ev sahibi FInlandiya Rusya'ya 6-2 maglup olmustu. Ellerinde Suomi bayraklariyla onca insan huzunlu bir sekilde barlarda kendine geliyordu. Ruslar rahat kazandilar. Slovaklar ise abileri Cekleri surpriz denebilecek sekilde iyi bir oyunla maglup ettiler. Tabii Ceklerin once kalelerinde gordukleri "short-handed" gol sonra da buyuk savunma hatasinin da payi var. Bugun Ruslar finalin favorisi. Slovaklar Sinderella hikayesini devam ettirmeye calisacak.

Oglen kazanan Ruslar aksam da kazandilar. Cok yazmaya zamanimiz yok ama bana gore macin 2 kirilma ani var. Bayern lehine gorulebilecek 2 an Bayern'i kupadan atti. Birincisi Muller'in golu. O gol olmasa Heynckes Muller'i kenara almayacakti muhtemelen. Alip maci baglamaya calisti ama yedikleri tokatin uzerine sahada onemli bir kozlarindan da olmus oldular. Ardindan geleni ise penalti.Ribery dustugunde ibre Bayern'e yine donmus gorunuyordu ama Robben'in penaltiyi kacirdigi yetmedi (bu ne surpriz) Ribery de sakatlanip cikti ki o ana kadar hucum hattinin en etkin adamiydi. Bu 2 kirilma ani Bayern'i adeta "magluptur bu yolda galip" yapti. Ve artik hocalar bunu ogrensin. Hollandalilara penalti attirmayacaksin. Hele Heynckes, sezon icinde bunu yapmis, Beckenbauer'den bu yuzden firca bile yemis Robben'e attirinca aynen Borussia Dortmund maci gibi bir baska finali kaybetmesi kacinilmazdi. Bu HOllandali'nin ustuste kaybettigi 4. final. 2010 Sampiyonlar Ligi, 2010 Dunya Kupasi, 2012 Almanya Kupasi ve 2012 Sampiyonlar Ligi. 2010'larin Ballack' i olmaya gidiyor.




















 Kapatirken belirtelim. Cumartesi gunu Araplar futbolunun besiginin, Ruslar Avrupa'nin zirvesine ciktilar. Bundan sonra birilerine "parayla saadet olmaz" derken 2 kere dusunecegiz. Bize su 6 gunu ornek gosterseler elbette diyeceklerimiz olur ama bana gore 2 cumartesi arasi ve getirdikleri Roman Abramovich'in Chelsea kulubunu aldigi andaki kadar futbol tarihini degistirecek hadiselerdir. Etkilerini daha konusacagiz.

Ruslar bu aksam buz hokeyinin zirvesine cikmak icin Helsinki'de piste cikacaklar. Biz de yarin St. Petersburg yollarina dusecegiz. Huzne mi yoksa neseye mi gidecegimizi bu gece yarisi anlayacagiz. Herkese gorusmek uzere


Not: Vatan Sasmaz metrobus reklamini Helsinki'de cekmis. Sehirde insan yok yahu...

Hiç yorum yok: