18 Temmuz 2012 Çarşamba

ALTIMIZ ÇÜRÜKTÜR SEVGİLİ EINDHOVENLILAR






















Cruijff "altyapıdan oyuncu çıhmiiir" diye huysuzlanmaya başladığından beri Ajax ligde 2 kez üstüste şampiyon oldu ve zaman zaman 18 kişilik maç kadrosunun 10'u altyapıdandı. Tabii kimse saygısından çıkıp bir şey demedi ama son 5 yıldır zirvede dolaşan aksi ihtiyarlığının bir örneği olarak kaldı. Halbuki gözünü biraz ezeli rakiplere kaydırsaydı işlerin daha vahim olduğunu görürdü. PSV üstüste 4 sezon şampiyon olduktan sonra  zirveden uzak. 2007-08 sezonunda son kez şampiyon olduklarında kadrolarında 5 altyapı oyuncusu bulunuyordu ve bunları da çok sık kullandıkları söylenemezdi. Bu rakam yıllar geçtikçe daha da azaldı ve bugün 2012-13 sezonu başlarken PSV altyapısından yetişmiş sadece 1 oyuncu var kadroda. O da 12 yaşından beri Eindhoven'da olan ve bugün 18 yaşındaki Memphis Depay. 17 yaşında iken Austria Karnten'e 70 bin euro ödeyip aldıkları Marcel Ritzmaier de bu sezonun çıkış yapması beklenen oyuncularından. 4.1 milyon euroya Heerenveen'den alınan Luciano Narsingh (yukarıda-Ajax akademisinde oynarken çok üst düzey bir oyuncu olarak görülmediği için Heerenveen'e gidişine izin verilmişti, Ajax onu transfer etmek için PSV ile çekişti) takımın bu sezonki beşinci transferi oldu. Dick Advocaat'ın gelişi ile 4 senelik hanedanı geri getirmeye uğraşacaklar ama Hollanda'da zirveye oynayan takım sayısı her geçen gün artıyor. Transfere toplam 32,3 milyon harcadılar.  Aşağıda PSV'nin şu andaki kadrosu ve bonservislere ödenen ücretler var. Rakamlar euro değerinden.

Przemyslaw Tyton: 2,7 milyon
Mathias Jorgensen: Bonservis ödenmedi
Wilfred Bouma: Bonservis ödenmedi
Marcelo: 2,5 milyon
Erik Pieters: 2,5 milyon
Mark van Bommel: Bonservis ödenmedi
Ola Toivonen: Bonservis ödenmedi
Kevin Strootman: 8 milyon
Tim Matavz: 5,5 milyon
Georginio Wijnaldum: 5 milyon
Jeremain Lens: 5 milyon
Atiba Hutchinson: Bonservis ödenmedi
Dries Mertens: 5 milyon
Jetro Willems: 600 bin
Orlando Engelaar: 4 milyon
Luciano Narsingh: 4,1 milyon
Timothy Derijck: 750 bin
Jürgen Locadia: Bonservis ödenmedi
Boy Waterman: Bonservis ödenmedi
Memphis Depay: Bonservis ödenmedi
Stanislav Manolev: 3 milyon
Marcel Ritzmaier: 70 bin
Menno Koch: Bonservis ödenmedi
Ruud Swinkels: Bonservis ödenmedi
Nigel Bertams: Bonservis ödenmedi

Toplam 52,72 milyon euro.

7 yorum:

Red Devils Blog dedi ki...

Usta altyapı deyince geçen sezonda Graoningen'de epey altyapısından oyuncu oynatmıştı.Bu konuda da bir post bekliyoruz :D

Abdullah Sarıca dedi ki...

Bloğunda ki içtenliğin ve açıklığından dolayı tebrik ederim.

sceamgid dedi ki...

nedir sendeki bu cruyff takintisi,ozur yazisi yazacagina,gene cruyffa laf cakiyon,o 2 sampiyonlugu yine cruyff sayesinde elde ettiler,cruyff aksi olabilir ,agir konusuyor olabilir ama onun tarzi bu,eger cruyff mudahale etmese ajax bu 2 sampiyonlugu bile elde edemezdi,ayrica alt yapidan oyuncu gelmedigine yuzde yuz katiliyorum rakiplerin durumundan ziyade , gecmiste cikan oyuncularla kiyas yapildiginda onlar kadar iyi oyuncular olmadigida kesin,ajax bugun barca b'den muniesa ve delefuyu istiyor a takimi icin,bu durum bircok seyi anlatmali.

Flying Dutchman dedi ki...

cruyff mudahale etmese ajax bu 2 sampiyonlugu bile elde edemezdi

bu neye dayanarak yazılıyor, misal ne vardı Cruijff öncesinde de değişti şimdi Ajax 2 senedir şampiyon oluyor

sceamgid dedi ki...

jol'un gidisi frank ve berkamp'in gelisi cruyff'un bunlarda parmagi var.dahasini kendin yazmissin o zamanda elestirmissin ama klup son 2 yilda sampiyon oldu.
http://vliegendenederlander.blogspot.com/2011/04/amsterdamda-kaos-johan-cruijff-ve.html

Flying Dutchman dedi ki...

Dennis Bergkamp Cruijff'un bu çıkışından aylar önce Ajax'ta altyapıda çalışmaya başlamıştı. Keza Frank de Boer da öyle. Cruijff darbesi denen şey Frank de Boer göreve geldikten tam 4 ay sonra olmuştur.

Cruijff altyapıdan oyuncu çıkmıyor diye eleştirirken kadroda altyapıdan gelen birçok adam forma giyiyordu ve yine o adamlarla şampiyon oldu, onun müdahalesinin herhangi bir şeyi değiştirdiği yok sadece içinde bulunduğu kulübün denetleme kurulu tepetaklak olmuştur o kadar. Ajax'ın şampiyonluğu De Boer'un saha içerisindeki kurguda yaptığı birkaç değişikliğin her 2 sezonda da üstüste alınan galibiyetlere dönüşmesi sonucu ortaya çıkmıştır.

Ona bakarsan Cruijff Ajax'ı hala beğenmiyor. Hollandalılar 2 şampiyonluğun Cruijf'a rağmen mi onun sayesinde mi olduğu konusunda tartışırlar, ben ona rağmen olduğu kanısındayım.

varol döken dedi ki...

yukarıda 32 aşağıda 52, ondan sonra bloglar neden bitti!

hesap kitap bilsin bu blog azıcık, parayı sokaktan mı topluyoruz?