29 Ekim 2012 Pazartesi

NIGHTWISH NEREYE KOŞUYOR?






























Bugün istasyonda otobüs beklerken girip 10 dakikayı geçireyim diye Hollanda'nın heavy metal dergisi Ardschok'u okurken daha 2. sayfada bir baktım ki Nightwish Anette Olzon'la yolları ayırmış. Haberi görür görmez sesli şekilde "oha" dediğimden yanımda gezi-seyahat reyonundaki İspanya dergisini karıştıran kodaman Hollandalı dönüp bana baktı ve elimdeki dergiye bir de bana bakıp içten cıkcık çekerek Alicante Sahili'ndeki villalara göz gezdirmeye devam etti. Olayın özeti şu. Anette, Nightwish'in Imaginaerum turu sırasında hastalanıyor ve yatağa düşüyor. O sırada Kamelot'la beraber dolaşan Nightwish'de, elbette her kararın arkasında olan klavyeci Tuomas Holopainen, Anette'e sormadan veya en azından danışmadan Kamelot'un 2 geri vokali Elize Ryd ve Alissa White'ı konser kadrosuna alıyor ve bu ikili vokalleri üstleniyor. Anette bundan hoşlanmıyor ve "benim böyle şeylerden haberim yok, eğer insan sağlığı kıçı kırıkbir konserden önemliyse bana ters" minvalinde açıklamalar yapıyor ve çok geçmeden de bizim Tuomas Anette'in biletini kesiyor. Nightwish turu eski After Forever vokalisti, Hollandalı Floor Jansen ile tamamlayacak.


Blogda daha önce Almanların ünlü power-metal efsanesi Helloween'in yıllar boyu Michael WEikath denen mikserin yüzünden ne adamları (Hansen, Grapow, Kusch ....)harcadığını anlatmıştık, bu Nightwish'in sonu da Tuomas'dan olacak. Önce kocasını gruba tercih ediyor diye Tarja'yı yedi, şimdi de zaten senelerdir kendini kabul ettirmeye uğraşan Anette'i hasta yatağında kovdu. Bana Anette seçiminden dolayı hata yaptığını anladığı ve İsveçli vokali harcamak için fırsat kolladığı gibi bir izlenim veriyor. Yıllardır Tarja anıldıkça "Tarja gitti, artık Anette var unutun Tarja'yı, destek olalım" diyen kitle de afedersiniz kaba et gibi ortada kaldı. Tabii 2 konserle karar vermek mümkün değil ama Tarja ile Anette arasında nasıl dağlar kadar fark varsa, Anette ile Floor arasında da o kadar fark var. Floor biraz daha Tarja'nın tarzına yakın bir vokaldir ama sesi daha yumuşaktır. Zaten ilk gelen görüntülerden çok sırıttığı belli oluyor. İlk plan tabii ki turdan sonra yeni bir vokal seçmek, Tuomas yıllar önce yaptığı hatayı anlayıp Tarja'nın ayaklarına kapanır mı, kapansa bile Tarja ona yüz verir mi orası meçhul. Bu arada F,inlandiya basınında Tarja'nın hasta yatağında Anette'i ziyaret edip, "sana zamanında söyledim be güzelim, geldin mi lafıma" dediği, Anette'in de "affet, seni dinlemedim, inandım bu pezevenklere" diye dert yandığı iddia edildi. 

2 yorum:

ismailinc dedi ki...

Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Bu duygu karışıklığı, ancak Tarja geri dönerse geçer gibime geliyor :). Toumas' ın Tarja yı kovduğundan beridir elemandaki ego beni rahatsız etmişti. Komplo teoriniz doğruysa, Nightwish' in gideceği yer, tozlu raflar (daha doğrusu harddiskler) olacak.

Ahmedim dedi ki...

ben bu grubu anette ile tanıdığım için bana sıcak geliyordu son 2 albümüde süperdi. Anette sempatik geliyordu ama konserlerde dansları ve sahne duruşu bence kötüydü. Gittiği iyimi oldu kötümü oldu bilemem ama gelecek vokalistinde tarja ve anetteyi aratacağından eminim.