24 Ocak 2013 Perşembe

BARRIOS GÖRÜNÜMLÜ ESPINOSA























Genelde yaş küçültme hadisesi Afrikalı futbolcular için sıkça dile getirilir. Hatta Afrika 17 yaş altı turnuvasındaki maçlarda, daha 1 hafta önce Şöhretler Maçı'nda forma giymiş "amcaların" oynadığı da şehir efsanelerindendir. Bu şehir efsanelerini gerçeğe döndüren hadise gelecek yıl Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı FIFA 20 yaş altı Dünya Kupası elemelerinin Güney Amerika (CONMEBOL) tarafında gerçekleşti. Peru kadrosunda olan 17 yaşındaki defans oyuncusu Max Barrios'un, 25 yaşında bir Ekvador'lu olduğu, adının da Juan Carlos Espinosa olduğu ortaya çıktı.

Hadisenin anlaşılma hikayesi daha da komik. Ekvador-Peru arasında oynanan ilk tur grup mücadelesinde Ekvadorlu yetkililer, "bu adamın adı Max falan değil, Juan Carlos, zaten bizim ligde de profesyonel futbol oynadı" diye resmi bir itirazda bulunmuşlar. Olayı farkeden Ekvador parlamentosunda görevli eski bir gazeteci olan Rolando Panchana.Oyuncunun Ekvador Ligi'nde Liga de Loja, Deportivo Cuenca ve Canar Municipal formalarını giydiği, bizzat Liga de Loja başkanı tarafından doğrulandı, zira kulüp onu transfer ettiğinde 2010 yılıydı ve Barrios görünümlü Espinosa 22 yaşındaydı. Peru elbette bizimkini takımdan kovmuş ve masum olduklarını futbolcu tarafından aldatıldıklarını savunmuş. Barrios'un babası ise hala pes etmiş değil. Oğlunun Ekvador'da doğduğunu, ancak 6 yaşında iken Peru'ya yerleştiklerini, doğum belgesinin elinde olduğunu ve gerçekten 17 yaşında olduğubnu iddia ediyor. Max'in de "ben bir şey bilmiyorum, babamla konuşun" demeçlerinden yine bir "futbol sahalarında baba figürü" hikayesi ile karşı karşıyayız. Espinosa ailesinin reisi ,"oğlum çok mutsuz, futbolu bırakmayı düşünüyor" diye açıklama yapmış bir de, yahu adamın hayatını bitiren sensin.

Peru ve Ekvador halen turnuvada yollarına devam ediyorlar ve eleme grubunun son 2 sırasında Türkiye uçağına binmek için mücadele ediyorlar. Brezilya ve Arjantin ilk tur gruplarında elenmişti, yani gelecek sene bu 2 ülkenin bir dolu yıldız adayını izleyemeyeceğiz ama yine de bunun turnuvaya olan ilgiyi azaltmaması lazım, bu tür turnuvalardan sadece bu 2 ülkeye ait yıldızlar çıkmıyor. 

Hiç yorum yok: