25 Mart 2013 Pazartesi

İSTİFA EDİYORUM...HAYIR BEN KOVUYORUM


Bu Brezilya'daki lig ve turnuvaları ben halen çözmüş değilim. Eyalet şampiyonası var, o eyalet şampiyonalarının devrelerinin de ayrı isimleri var. Misal Campeonato Carioca, Rio de Janeiro eyaletinin turnuvası. Ama ilk devresine Taça Guanabara, ikinci devresine Taça Rio deniyor. Bir de biliyorsunuz tüm ülkenin katıldığı Campeonato Serie A var. Bir de o eyaletin büyük takımlarının karşılaştığı Torneio Super Clássicos var, eyaletlerin de kendi içinde turnuvaları var falan da filan. FM'de hiç Brezilya'dan takım çalıştırmadığım için bu işlerin ayrıntısını da öğrenemedik. Bunu bilse bilse bizim Alper Öcal bilir.

Clarence Seedorf'un takımı Botafogo Rio eyalet şampiyonasının ilk devresi olan Taça Guanabara'yı şampiyon olarak tamamladı. Taça Rio'da da kendi gruplarında lider durumdalar. Takım dün Madureira deplasmanındaydı. 2-1 kazandılar. Seedorf'un 1 gol 1 de asisti var ama maçta olanlar ve hakem Philip Georg Bennett'in yaptıkları ayrı bir hadise. Öncelikle penaltı. Yarım saat oynanmışken Seeodfr nefis bir pasla Rafael Marques'i görüyor, o da ceza sahasına dalıyor ama Fernando tarafından indiriliyor. Hakem Bennett çalıyor penaltıyı. Seedorf topu alıyor, beyaz noktaya koyuyor, tam atışı kullanacaken Bennet gelip topu alıyor "dur diyor fikrimi değiştirdim, penaltı değil ofsayt"...Pozisyon tekrar izlendiğinde görülüyor ki hakikaten Seedorf ofsayt pozisyonunda topla buluşmuş (gerçi ıska geçen Madureira'lı defans oyuncusunun bir müdahalesi var mı tartışılır), ama yan hakem bayrağını kaldırmıyor, oyun devam ediyor ve hakem Bennett, penaltıdan ofsayta nerede ise 2 dakika sonra dönüyor. Videosu yazının girişinde

Botafogo Seedorf'un 42'de kullandığı serbest vuruşa Doria'nın vurduğu kafa ile 1-0 öne geçtikten sonra Hollandalı 67'de bizzat takımını 2-0 öne geçiriyor, o golün videosunu da aşağıda izleyebilirsiniz. Ardından Madureira Rodrigo'nun atılması ile 10 kişi kalıyor.


Asıl bomba ise son dakikada. Seedorf oyundan çıkmak istiyor. Hakem Bennett onun yakın olduğu taç çizgisinden çıkmasını istiyor. Seedorf diretince de basıyor sarıyı. Hollandalı "madem sarıyı gördük ben normal taraftan çıkarım" diye kulübeye koşmaya başlayınca Bennett giderayak bir kart daha yapıştırıyor. Sonuç kırmızı kart, Seedorf kulübeye oturduğuyla kalıyor. Bu onun koca kariyerinde gördüğü 2. kırmızı kart. Milan'da da daha önce 1 kırmızı kart görmüştü. Bu acaip olayın videosu da aşağıda.




2 yorum:

raul #7 dedi ki...

hakem ne kadar sıçmış yaaa

n0s dedi ki...

bomba hakem :D